Google laat gebruikers nu nieuwe Android Auto-updates testen
Bèta-programma

Google laat gebruikers nu nieuwe Android Auto-updates testen

22-07-2021 18:32 Laatste update: 19:42

Gebruik je Android al als besturingssysteem voor in de auto? Google start vandaag met een officieel bèta-programma voor Android Auto, waarmee je de nieuwste snufjes kan uittesten.

Het bètaprogramma werkt net zoals die voor andere Google-apps: eens in de zoveel tijd kun je een nieuwe update downloaden waarin experimentele functies of aanpassingen zijn verwerkt. Je ervaringen geef je vervolgens door aan Google, die alle feedback in de uiteindelijke versie verwerkt.

Er bestond al langer een testprogramma, maar het was vrijwel onmogelijk om daar aan deel te nemen.

Je kunt meedoen aan het beta-programma door je aan te melden via een speciale 'opt-in' pagina. Vervolgens download je de beta-versie via de Play Store.

Bèta-updates zijn minder betrouwbaar en instabieler dan gewone updates, waarschuwt Google. Ook vraagt het bedrijf of gebruikers niet publiekelijk melding willen maken van nieuwe functies.

Dergelijke informatie uit publieke bètas lekt doorgaans snel naar de pers.

Android Auto nu enkele maanden in Nederland

Android Auto was lange tijd beperkt te gebruiken. De app werd in maart dit jaar naar veel landen uitgerold, waaronder Nederland. 

Met het betaprogramma wil Google nu onder andere kijken hoe bepaalde updates in andere landen werken.
Met Android Auto kun je bepaalde Android-diensten in de auto gebruiken, waaronder Google Maps en Spotify. Je bedient de app hands-free via de Google Assistent. 

Apple CarPlay vs. Android Auto