Razer laat gebruikers 'slimste mondkapje' testen
Gadget

Razer laat gebruikers 'slimste mondkapje' testen

09-08-2021 13:15 Laatste update: 15:43

Gadgetmerk Razer gaat gewone consumenten zijn slimme mondkapje met ingebouwde stemversterking laten testen. Het mondmasker met verlichting en actieve ventilatie komt eind dit jaar op de markt.

De Amerikaanse fabrikant Razer, bekend van apparaten voor gamers, gaat een eerste groep testgebruikers het slimme mondkapje Zephyr sturen. Razer kondigde het mondkapje eerder dit jaar aan. Afgelopen weekend werd de definitieve productnaam bekendgemaakt: Zephyr. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven om het high-tech mondmasker te ontvangen en hun feedback te geven.

Stem versterkt, automatisch verlicht

De Zephyr heeft ingebouwde speakers en microfoons om de stem van de drager te versterken, zodat de persoon minder gedempt klinkt, zoals bij normale mondkapjes. Ook heeft het mondmasker een doorzichtig deel rond de mond, zodat anderen kunnen liplezen en sneller de emoties van de drager herkennen.

De ingebouwde gekleurde ledjes kunnen automatisch oplichten in het donker. Volgens Razer is het mondkapje "veilig, sociaal en duurzaam". 

Ventilatie

Het mondmasker biedt actieve ventilatie en heeft twee verwisselbare luchtfilters, die 95 procent van de deeltjes uit de lucht fileren. In de oplaadcase wordt het mondkapje automatisch ontsmet met UV-licht. 

In het vierde kwartaal komt het slimme mondkapje op de markt. De prijs is nog niet bekendgemaakt.

'Mondkapjes blijven'

Razer zegt voor het product samen te werken met medische experts en wetenschappers. Ook heeft het bedrijf voor de technologie van de stemversterking een octrooi aangevraagd. 

Razer-ceo Min-Liang Tan zei eerder dit jaar te verwachten dat de vraag naar mondkapjes nog een lange tijd aanhoudt. "Zelfs als grote groepen mensen zijn gevaccineerd zul je nog steeds op veel plekken mondkapjes moeten dragen, omdat er een risicofactor blijft." 

Concurrentie

De Zuid-Koreaanse concurrent LG presenteerde onlangs ook een mondkapje dat de stem van de drager kan versterken.

Kijk ook: meer 'slimme' mondkapjes