samsung galaxy watch 4 oordoppen buds 2
Gadgets

Samsung komt met nieuwe smartwatches en oordoppen

11 augustus om 14:00
Laatste update: 12 augustus om 15:06

Samsung heeft vanmiddag de nieuwe Galaxy Watch4-horloges en nieuwe draadloze oordoppen gepresenteerd.

De nieuwe Galaxy Watch4 en Watch4 Classic zijn de eerste Samsung-horloges die werken met het Wear OS-systeem van Google in plaats van Samsungs eigen Tizen-systeem. Met de samenwerking met Google hoopt Samsung beter de strijd aan te kunnen met de Apple Watch, de meest verkochte smartwatch. 

De Watch4-horloges werken met een nieuwe, snellere chip. De schermpjes zijn 1,2 of 1,4 inch groot (450 bij 450 pixels) en het ontwerp is iets dunner dan de vorige modellen. De horloges hebben 16 GB opslaggeheugen.

Sensor

Een nieuwe 3-in-1 sensor meet je bloeddruk, hartslag en zuurstofpercentage. Ook kunnen ze spiermassa, vetpercentage en de hoeveelheid vocht in het lichaam bijhouden.

Binnenkomende gesprekken zijn op te nemen of te weigeren door je pols te draaien. De accuduur is 40 uur en de horloges zijn in 2 uur volledig opgeladen.

De smartwatches zijn volledig waterdicht (IP68) waardoor je ermee kunt gaan zwemmen en het horloge kunt aanhouden onder de douche.  

Aluminium en roestvrijstaal

De Galaxy Watch4 is van aluminium terwijl het andere model, de Watch4 Classic, van roestvrijstaal is. De Classic heeft ook een draairing om door menu's te bladeren.  

De Watch4 kost 269 euro (40 mm) of 299 euro (44 mm). De Watch4 Classic kost 369 euro (42 mm) of 399 euro (46 mm). De nieuwe Samsung-horloges zijn vanaf 27 augustus verkrijgbaar.

De versies met een ingebouwde eSIM waarmee het horloge via 4G online kan zijn, komen voorlopig volgens Samsung niet in Nederland op de markt.

Galaxy Buds2

De nieuwe Samsung-oordoppen Galaxy Buds2 hebben verbeterde ruisonderdrukking gekregen, waardoor ze volgens Samsung bijvoorbeeld beter omgevingsgeluid wegfilteren als je aan het bellen bent. Als je toch je omgeving wilt horen, kun je kiezen voor drie omgevingsgeluidsniveaus. 

De Galaxy Buds2 zijn de kleinste en lichtste oordoppen van Samsung tot nu toe. Ze zijn er in vier kleuren (olijf groen, lavendel roze, wit en antraciet) en de prijs is 149 euro. 

Samsung presenteerde tijdens een event vandaag ook twee nieuwe vouwtelefoons.

Bright gaat de nieuwe Samsung-producten reviewen. Volg ons YouTube-kanaal en zet de bel aan om die video niet te missen.