Films en series

Nederland krijgt nog een streamingdienst: SkyShowtime

skyshowtime showtime streamingdienst peacock paramount
19 augustus 2021 om 07:10
Laatste update: 19 augustus 2021 om 13:20

Het mediabedrijf ViacomCBS en de kabelmaatschappij Comcast Corporation lanceren samen de nieuwe streamingdienst SkyShowtime in Europa. In het Europese aanbod zit onder meer content van de Amerikaanse videodiensten Paramount+ en Peacock.

De nieuwe dienst SkyShowtime zal vanaf volgend jaar in meer dan twintig landen beschikbaar zijn, waaronder in Nederland.

Op SkyShowtime komen series en films van de tv-zenders en merken die de Amerikaanse bedrijven al in hun portfolio hebben. Zo kunnen kijkers titels zien van onder andere de tv-zenders Showtime, MTV en Nickelodeon en content van de Amerikaanse streamingdiensten Paramount+ en Peacock.

Prijs nog onbekend

Wanneer de dienst precies wordt gelanceerd in Nederland en de andere EU-landen is nog niet bekend. Ook details over het precieze aanbod en de kosten voor een abonnement volgen nog.

Bij de lancering biedt de dienst ruim 10.000 uur aan video's, waaronder exclusieve nieuwe films en series. Ook komen er oude films, documentaires en series op SkyShowtime te staan. 

Drukte op de streamingmarkt

Het wordt volgend jaar nog drukker op de streamingmarkt. In het eerste kwartaal volgt ook de lancering van Viaplay, dat onder meer de Formule 1 en Premier League in Nederland zal uitzenden. Ook zou HBO de komst van streamingdienst HBO Max naar ons land voorbereiden. 

Kijk ook: review nieuwe Apple TV 4K