Streamingdienst Viaplay heeft ook rechten Premier League binnen
Streamingdienst

Streamingdienst Viaplay heeft ook rechten Premier League binnen

07-07-2021 07:02 Laatste update: 08:27

De hoogste Engelse voetbalcompetitie Premier League is vanaf 2022 in Nederland te zien via de streamingdienst Viaplay.

Eerder verzekerde de Nordic Entertainment Group, oftewel de NENT Group, zich al van de uitzendrechten van de Formule 1, het darts en de Duitse Bundesliga. De Premier League wordt momenteel uitgezonden door Ziggo Sport.

In het eerste kwartaal van volgend jaar wordt het streamingplatform Viaplay in Nederland gelanceerd. Het Zweedse bedrijf belooft ook content voor mensen die niet van sport houden, waaronder ook Nederlandse films en series. NENT zegt dat er vijf tot tien Nederlandse producties per jaar komen.

Internationale ambities

NENT Group hoopt eind 2025 in totaal in alle landen waar het actief is 10,5 miljoen Viaplay-abonnees te hebben. NENT biedt de streamingdienst momenteel aan in de Scandinavische landen, Polen en de Baltische staten, en breidt de komende jaren behalve naar Nederland ook uit naar nog enkele EU-landen en de VS.  

NENT richt zich in Nederland in eerste instantie alleen op het aanbieden van een streamingabonnement en nog niet op lineaire tv-uitzendingen. “We kunnen wel samenwerken met bedrijven zoals RTL en Talpa en anderen, als de tijd rijp is. Voor nu is het zorgen dat we een must-have dienst worden”, zei NENT-topman Anders Jensen in mei.

Wat een abonnement op Viaplay in Nederland gaat kosten, maakt het bedrijf pas later bekend. 

Luister ook de Bright Podcast over de streamingstrijd: