AppleToo

Werknemers van Apple starten #AppleToo-beweging

23 augustus 2021 om 19:30
Laatste update: 23 augustus 2021 om 19:30

Apple-werknemers hebben een website opgericht om aandacht te vragen voor problemen rond racisme, seksisme, ongelijkheid en discriminatie bij het bedrijf.

Met #AppleToo, een duidelijke verwijzing naar de #MeToo-beweging, hoopt een groepje Apple-werknemers aandacht te vragen voor aanhoudende onrechtvaardigheden bij het bedrijf.

Op de AppleToo-website is te lezen hoe gemarginaliseerde groepen, met name zwarte en inheemse werknemers, Apple ervaren als een "ondoorzichtige, intimiderende vesting."

De werknemers schrijven dat zodra ze problemen aan de kaak stellen, ze worden geconfronteerd met een "patroon van isolatie, degradatie en gaslighting".

Verhalen

De website is opgericht door zo'n vijftien Apple-werknemers. Via de website kunnen andere Apple-werknemers hun eigen verhalen delen.

"Wanneer onze verhalen worden verzameld en samen worden gepresenteerd, helpen ze hardnekkige patronen van racisme, seksisme, ongelijkheid, discriminatie, intimidatie, ondrukking, dwang, misbruik, oneerlijke straffen en ongecontroleerd privilege bloot te leggen."

De nieuwste software van Apple

Lees meer over:

Deel via