Apple en Amazon doen ook beloftes

Microsoft en Google beloven miljarden voor cyberveiligheid na gesprek met Biden

26 augustus 2021 om 09:55
Laatste update: 26 augustus 2021 om 11:07

De topmannen van Apple, Amazon, Google en Microsoft kwamen in het Witte Huis bij elkaar om cyberveiligheid te bespreken. Allen doen beloftes, zo zegt Microsoft de komende jaren 20 miljard dollar toe voor cyberveiligheid.

De top over cyberveiligheid van de Amerikaanse president Biden werd bijgewoond door zowel leiders uit de private sector als uit het onderwijs. Onderwerp was de cyberdreiging, met het oog op enkele grote recente incidenten op het gebied van cyberveiligheid. Zowel de private als publieke sector hebben steeds meer te maken met die dreiging.

Microsoft en Google doen miljardeninvestering

Microsoft belooft na de vergadering een investering van 20 miljard dollar in zijn eigen cyberveiligheid, meldt Microsoft-topman Satya Nadella op Twitter. Die 20 miljard dollar wordt over de komende vijf jaar geïnvesteerd, Microsoft steekt daarnaast 150 miljoen dollar in het verbeteren van de digitale beveiliging van Amerikaanse overheden.

Google doet een soortgelijke toezegging: een investering van 10 miljard dollar over de komende vijf jaar om zijn eigen cyberveiligheid te verbeteren. Ook belooft Google om 100.000 Amerikanen op te leiden voor technische beroepen als IT-support en data-analist. "Overheden en bedrijven staan op een keerpunt bij het aanpakken van cyberveiligheid", aldus Google.

Apple en Amazon noemen geen bedragen

Apple noemt geen bedragen, maar kondigt een nieuwe programma aan dat moet zorgen voor "continue verbeteringen aan de beveilig in de volledige toeleveringsketen". Apple zal zijn leveranciers digitale veiligheidstraining geven, die leveranciers zullen meerstaps-verificatie gebruiken, leren kwetsbaarheden te vermijden en op incidenten te reageren.

Amazon belooft de training die zijn eigen werknemers al krijgen, gratis beschikbaar te stellen aan het publiek. Iedereen met een Amazon Web Services-account kan gratis een apparaat voor meerstaps-verificatie krijgen als bescherming tegen phishing en wachtwoorddiefstal.

Bekijk ook: Wat zijn de beste laptops voor scholieren en studenten?