© Fitbit

fitbit charge 5 fitnessarmband fitnessstracker kleurenscherm
Fitnessarmband

Fitbit Charge 5 heeft een nieuw ontwerp en voor het eerst een kleurenscherm

26 augustus 2021 om 14:26
Laatste update: 26 augustus 2021 om 14:26

De nieuwste Charge-fitnesscracker van Fitbit heeft een vernieuwd ontwerp met rondere hoeken, een kleurenscherm dat buiten makkelijker af te lezen is.

Het nieuwe ontwerp van de Fitbit Charge 5 is de grootste vernieuwing in de langlopende lijn van fitnesstrackers sinds het hoekige ontwerp van de Charge HR uit 2015. De Charge 5 heeft rondere hoeken en het rechtopstaande scherm is iets groter en breder.

Voor het eerst zit er een kleurenscherm in een Fitbit Charge, in dit geval een amoled-touchscreen. Ook dat is voor het eerst: voorgaande Charge-trackers hadden een touch-paneel aan de zijkant. Het schermpje heeft een helderheid tot 450 nits, fors hoger dan de 200 nits van de Fitbit Charge 4.

Batterijduur tot een week

Gebruikers kunnen kiezen om het scherm in aan altijd-aan-stand te zetten, zodat zij niet hoeven wachten tot het scherm oplicht om te tijd te kunnen lezen. Dat gaat wel ten koste van de accuduur: met de altijd-aan-functie houdt de armband het twee dagen vol op één lading, met de functie uit moet de Charge 5 het tot 7 dagen kunnen volhouden.

Op de zijkant van de armband zitten zilverkleurige sensoren voor een ECG-hartritmescan en een EDA-scan om het stressniveau van de gebruiker te meten, functies die eerder al op de Sense-lijn van Fitbit zaten. Ook is er een hartslagmeter, een bloedzuurstofmeter en een slaapmeter.

Nog niet op WearOS

De Fitbit Charge 5 draait nog altijd op het Fitbit OS, het eigen besturingssysteem van Fitbit. Het bedrijf is inmiddels overgenomen door Google, dat zijn eigen systeem voor slimme horloges Wear OS eerder dit jaar versterkte door een samenwerking met Samsung aan te gaan. Dat systeem draait nog niet op deze fitnessarmband, het is niet bekend of horloges van Fitbit op termijn overstappen op Wear OS.

De nieuwe Fitbit Charge 5 is er in zwart, goud/wit en blauw/zilver en wordt vanaf eind september geleverd. De fitnessarmband kost 180 euro en is al vooruit te bestellen.

Apple Watch-alternatieven: welke smartwatch is net zo goed?