© Netflix

netflix test games polen mobiel android stranger things
Stranger Things-games

Netflix start in Polen test met games in app

26 augustus 2021 om 17:46
Laatste update: 26 augustus 2021 om 17:50

De Poolse tak van Netflix test het aanbieden van games binnen de app van de streamgigant.

Het gaat om twee Stranger Things-games voor mobiele telefoons, Stranger Things: 1984 en Stranger Things 3. Volgens Netflix  is het nog "heel erg vroeg" in het proces en zijn er nog veel dingen te doen, maar is dit "de eerste stap" richting het integreren van games in de app.

De games worden niet naar je smartphone gestreamd, je downloadt ze vanuit de app. Zodra ze gedownload zijn, kan je ze alleen via de Netflix-app opstarten.

Het Poolse twitteraccount van Netflix voegt verder toe dat gebruikers niet hoeven te vrezen voor advertenties. Ook zullen deze games geen kleine aankopen bevatten. Ze zitten gewoon inbegrepen in het Netflix-abonnement.

Voorlopig zijn de games alleen te testen voor Poolse gebruikers die een Android-smartphone hebben. iOS "volgt later". Wanneer de games naar de rest van de wereld worden uitgerold, is nog niet bekend; Netflix "wacht nu op feedback" van Poolse abonnees. 

Games zijn 'nieuwe categorie'

Netflix nam in juni dit jaar een hoofd gameontwikkeling aan, Mike Verdu. Games zijn "een nieuwe categorie" voor het streamingbedrijf, schreef Netflix aan investeerders, en wil zijn experimenten met interactieve films zoals Black Mirror: Bandersnatch verder uitbreiden. Het gaat voorlopig nog wel alleen om mobiele games.

Het streamingbedrijf ziet gamegiganten zoals Epic Games (Fortnite) als zijn grootste concurrenten, liet het de afgelopen jaren al weten. Steeds meer game-uitgevers bieden game-abonnementen die net als Netflix meerdere projecten bundelen aan, zoals Game Pass van Xbox. 

Games streamen voor 15 euro per maand, werkt dat?!