Review: zijn dit de best klinkende draadloze oordoppen?
Bright Review

Review: zijn dit de best klinkende draadloze oordoppen?

03-09-2021 10:00 Laatste update: 06-09-2021 09:42

De draadloze oordoppen vliegen ons letterlijk om de oren. De PI7 van Bowers & Wilkins vallen op, met onder andere één functie die je nog nergens anders ziet. Merijn Doggen testte ze voor Bright.

Vreemd genoeg zijn de PI7’s (399 euro) de eerste draadloze oordoppen van Bowers & Wilkins. Het Britse merk heeft tegelijk ook de iets goedkopere PI5’s uitgebracht (€249). Er zijn een paar verschillen. De PI5 hebben per dop één microfoon minder, twee in plaats van drie, en bovendien moet de gebruiker zelf het niveau van ruisonderdrukking instellen in stappen. De PI7’s doen dat adaptief. De ruisonderdrukking past zich dus automatisch aan.

Handige functie in het vliegtuig

Op de ruisonderdrukking kom ik zo terug, want er is nog een unieke functie die alleen de B&W PI7-oordoppen hebben. Je kan ze namelijk ook bedraad gebruiken. Want stel je zit in het vliegtuig en je wilt op het in-flight entertainmentsysteem een filmpje kijken. Dan heb je meestal niets aan draadloze oordoppen. Er is namelijk geen Boeiing die Bluetooth ondersteunt. Maar deze PI7’s kan je via het oplaadhoesje toch met het entertainmentsysteem van het vliegtig verbinden. Gewoon met een draadje, met de USB-C in de case en dan de mini-jack in de armsteun van het vliegtuig. De case zet het geluid om in een bluetooth-signaal, zodat jij draadloos kan luisteren.

De ruisonderdrukking van de B&W-oordoppen stelt niet teleur, maar is niet de allerbeste onder de draadloze oordoppen. Daarvoor moet je bij de Sony WF-1000XM4 zijn, maar het is prima. Hoe ze in het vliegtuig klinken, heb ik niet specifiek kunnen testen, maar het lijkt mij geen probleem voor de PI7.

Erg goed geluid

Het geluid dat uit de doppen komt is wel echt uitmuntend voor draadloze oordoppen. Het beste wat ik tot nu toe zelf heb getest. Dit zijn oordoppen voor de muziekliefhebber die thuis ook een audiosetje heeft staan, dat verder gaat dan een paar goede Sonos-speakers. Details zijn goed te horen in de muziek. Stemmen klinken helder als er bassen in de achtergrond klinken, zonder dat ze mee naar beneden worden gehaald.

Het is echt genieten, al kan niets op tegen een grotere koptelefoon die over je oren heen gaat. Ook films kijken is een genot en het geluid is altijd in sync met het beeld. Luister je graag hi-res audio, dan zit je goed.

Relatief groot

Er is wel een concessie die je moet doen voor het goede geluid. De oortjes zijn relatief zwaar en groot. Al zijn ze knap ontworpen, waardoor ze kleiner lijken.

Ook de oplaadbare case is wat groter dan je gewend bent, maar dat komt door de extra functie die hij heeft als bluetooth transponder. De batterijduur van de Bowers&Wilkins is prima, met tussendoor opladen in de case kunnen ze 20 uur mee voordat de oplaadkabel erin moet. Al is het doosje ook draadloos op te laden.

Voor wie zijn deze oordoppen?

Wil je iets anders dan de rest, luister je naar goede kwaliteit muziek thuis en wil je daar ook onderweg van genieten, dan is dit setje van Bowers & Wilkins een aanrader. Ook als je regelmatig in het vliegtuig zit en oordoppen boven een koptelefoon verkiest.

In alle andere gevallen zijn er op de markt genoeg draadloze oordoppen voor minder geld met betere ruisonderdrukking, die ook een prima muziekervaring geven. Check onze koopgids Bright Stuff voor al onze aanraders.

Merijn Doggen maakt video's over technologie voor Bright. Volg ook ons YouTube-kanaal.

Kijk ook: Verslaan deze oordoppen de AirPods Pro?