Elektrische auto

Volkswagen toont betaalbare elektrische stadsauto

Volkswagen toont betaalbare elektrische stadsauto
7 september 2021 om 07:14
Laatste update: 7 september 2021 om 09:02

Volkswagen heeft de nieuwe conceptauto ID. LIFE gepresenteerd. Rond 2025 komt de betaalbare elektrische auto gericht op gebruik in de stad op de markt. Het prijskaartje wordt tussen 20 en 25 duizend euro.

Op de autobeurs IAA in München onthulde Volkswagen de kleine elektrische auto ID. LIFE, die wordt gebouwd op de kleinere variant van het MEB-platform. Voor het eerst voor dat platform wordt de auto uitgerust met voorwielaandrijving. De betaalbare stadsauto moet rond 2025 op de markt komen in Europa. "De vanafprijs ligt tussen de 20.000 en 25.000 euro", meldt Volkswagen.

Volkswagen zei eerder rond 2023 een betaalbare elektrische stadsauto te willen introduceren, maar dit liep vertraging op. Het Duitse bedrijf mikte eerder nog op een prijs onder de 20.000 euro. 

De ID. LIFE krijgt een 234 pk motor, waarmee hij van 0 naar 100 km/u optrekt in 6,9 seconden. Het 57 kWh-accupakket moet goed zijn voor een actieradius van 400 km volgens de WLTP-norm. Bij een snellaadstation zou 10 minuten laden al genoeg zijn voor een bereik van 163 km. 

Gericht op jonge kopers

Met de ID. LIFE richt Volkswagen zich volgens ceo Ralf Brandstätter op een jonge doelgroep. "We hebben de auto op alle fronten afgestemd op de behoeften van jonge kopers. Voor de klant van morgen gaat het niet alleen om mobiliteit, maar vooral om wat je met de auto kunt doen. De ID. LIFE is ons antwoord."

Voor- en achterbank neer te klappen

In het vliegtuigachtige stuur zit het dashboardscherm verwerkt en gebruikers kunnen hun smartphone daar aan koppelen voor onder andere het gebruik van navigatie-apps. Camera's en een scherm vervangen zowel de buiten- als binnenspiegels. Ook krijgt de auto een ingebouwde spelcomputer en een projectiescherm, voor het tonen van films en games vanaf smartphones.

Het interieur is flexibel aan te passen: zowel de voorbank als achterbank zijn neer te klappen. "Zo zijn tal van variaties mogelijk, van een bioscoopzit tot een circa twee meter lang bed of als een bagagevariant met een maximaal bruikbare kofferbak", stelt Volkswagen.

Duurzame materialen

De conceptauto op de beurs in München heeft ook enkele duurzame innovaties. Zo worden houtsnippers gebruikt als natuurlijke kleurstof in de blanke lak voor de carrosserie. Het dak en de voorklep zijn gemaakt van een materiaal dat voor 100 procent uit gerecyclede PET-flessen bestaat en de bekleding op de achterbank en de deuren zijn gemaakt van '71 procent gerecyclede PET-flessen en versnipperde T-shirts' . Ook gebruikt VW natuurlijk rubber, bio-olie en rijstschillen in de banden. 

Volg onze updates over elektrische auto's.

Verslaat deze Skoda de Volkswagen ID.4?