© Twitter

Twitter test 'thematweetkanalen' gerund door gebruikers
Communities

Twitter test 'thematweetkanalen' gerund door gebruikers

08-09-2021 17:36 Laatste update: 17:56

Twitter gaat het mogelijk maken om eigen Twitter-kanalen te starten rond een bepaald onderwerp. Iedereen die lid is van een Community, kan ernaar twitteren zonder dat het op zijn timeline terechtkomt.

Communities gaat vandaag van start als een pilot op iOS en in de webapp van Twitter, schrijft het sociale mediaplatform. Android-gebruikers kunnen voorlopig alleen nog posts uit Communities lezen.

Tijdens de pilot kun je alleen op uitnodiging lid worden van een groep. Heb je je lidmaatschap binnen, dan kan je weer vijf andere mensen uitnodigen.

Het is de bedoeling dat de verschillende Communities een bepaalde toon en een bepaald onderwerp centraal stellen. Deelnemers kunnen over het onderwerp discussiëren door naar de Community te twitteren. 

Tweet naar specifiek publiek

Voordat je een tweet plaatst, krijg je vanaf nu de vraag voor welk publiek het bedoeld is: je eigen timeline, of een Community waar je deel van uitmaakt. Je vindt deze optie via een speciale tab op iOS of de zijbalk in je browser zodra je lid bent geworden van een groep.

Communities worden gerund door een admin en door moderatoren, die deelnemers ook weer uit de groep kunnen zetten. Blokkeer je een moderator, dan verlaat je automatisch de groep.

Minstens zes maanden oud

Voorlopig kun je alleen een Community opzetten als je een publiek account hebt van minstens zes maanden oud. Ook mag je geen 'strafblad' hebben op Twitter - overtreed je de regels van de servicevoorwaarden, dan verlies je het recht om zelf een groep te runnen. Geïnteresseerden kunnen zich nu aanmelden om een Community te starten via een online formulier. Op termijn wordt deze mogelijkheid waarschijnlijk verder opengesteld.

Het is volgens Twitter verboden om leden te verwijderen om identiteitsredenen, zoals hun seksuele oriëntatie, geslacht, religie of ras. De regels van een Community mogen niet in conflict komen met die van het platform zelf, en moderatoren mogen niet mensen massaal zonder toestemming uitnodigen.

Vernieuwingsslag

Twitter is de afgelopen maand bezig met een enorme vernieuwingsslag. Het bedrijf introduceerde onder andere een nieuw siteontwerp, betaalde exclusieve 'supervolger'-tweets, en het automatisch blokkeren van vervelende reacties

De nieuwe E-BIKE van Swapfiets