Nintendo verlaagt prijs Switch weken voor komst OLED-model
Nintendo Switch

Nintendo verlaagt prijs Switch weken voor komst OLED-model

13-09-2021 10:27 Laatste update: 10:27

Nintendo heeft de prijs van zijn Switch-spelcomputer in Nederland verlaagd. Dat gebeurt enkele weken voor de introductie van de nieuwe Switch met een OLED-scherm.

De Nintendo Switch kost voortaan in Nederland 299,99 euro. Dat is 30 euro minder dan de vorige prijs. Nintendo voert de prijsverlaging in heel Europa door. Webshops hanteren mogelijk andere prijzen dan Nintendo zelf. 

Op de Nederlandse Nintendo-site staat dat de spelcomputer 'momenteel niet verkrijgbaar' is. Nintendo kampt met beperkte voorraden door het wereldwijde chiptekort. Wanneer een nieuwe voorraad in ons land valt te verwachten, is niet bekend.

Nintendo Switch met OLED

De prijsverlaging volgt nu de lancering van het nieuwe model met een OLED-scherm nadert. Op 8 oktober lanceert Nintendo deze nieuwe Switch-versie, die 364,99 euro kost.

De nieuwe spelcomputer heeft behalve het OLED-scherm onder andere ook betere speakers en een ethernetpoort in de dock.

Animal Crossing

Nintendo scoorde vorig jaar een grote hit met de game Animal Crossing: New Horizons. Het was een van de populairste games om de coronalockdown mee door te komen. Daarna bleven vergelijkbare hitgames uit, waarna de verkopen van de Nintendo Switch de laatste tijd weer zijn gedaald.

In totaal heeft Nintendo meer dan 89 miljoen exemplaren van de Switch verkocht sinds de introductie in 2017.

Getest: Mario Kart Live Home Circuit