Nintendo verkoopt veel spelcomputers maar vreest chiptekort
Nintendo

Nintendo verkoopt veel spelcomputers maar vreest chiptekort

06-05-2021 10:57 Laatste update: 11:08

Nintendo heeft het afgelopen kwartaal veel beter gepresteerd dan waar kenners rekening mee hielden. Maar het Japanse bedrijf waarschuwt dat het chiptekort de komende tijd de productie van de Nintendo Switch kan beperken.

Nintendo profiteerde vooral van de populariteit van spellen als Monster Hunt Rise en de verkoop van Nintendo Switch-consoles. Maar het Japanse bedrijf waarschuwde bij de publicatie van de kwartaalcijfers voor de chiptekorten die de productie van de spelcomputers kan verstoren. Ook Sony en Microsoft hebben last van de chipschaarste bij de productie van de PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

Door de aanhoudende coronacrisis bleef de vraag naar de games en spelcomputers van Nintendo sterk. In het kwartaal tot en met maart rapporteerde de Japanse fabrikant een bedrijfsresultaat van omgerekend 909 miljoen euro. Daarmee werd de gemiddelde prognose (517 miljoen euro) ruimschoots overtroffen.

Voor het hele jaar rekent Nintendo erop 25,5 miljoen consoles te verkopen. Dat volgt op de verkoop van 28,8 miljoen verkochte Nintendo Switch-apparaten vorig jaar.

Mogelijk nieuwe versie Switch

De afgelopen maanden kwam Nintendo niet met heel veel updates. Het bedrijf is naar verluidt van plan in de tweede helft van het jaar een groot aantal nieuwe games uit te brengen. 

Daarnaast wil het waarschijnlijk met een verbeterde versie van de Switch komen. met een snellere Nvidia-chip en een beter Samsung oled-scherm De originele console is nu meer dan vier jaar oud en kreeg eind 2019 gezelschap van een goedkopere Switch Lite.

Super Mario Kart en Animal Crossing

In totaal is de Switch nu 84,6 miljoen keer over de toonbank gegaan. Daarmee passeerde de console wat betreft het totaalaantal verkochte apparaten de Game Boy Advance, waarvan er tussen 2001 en 2010 circa 81,5 miljoen stuks werden verkocht.

De bestverkochte game op de Switch was afgelopen kwartaal opnieuw Super Mario Kart 8 Deluxe, gevolgd door Animal Crossing: New Horizons.