E-bikes

Harley-Davidson komt met e-bike met retro looks

Harley davidson elektrische fiets retro e-bike chopper
21 september om 06:46
Laatste update: 21 september om 06:46

Harley-Davidson komt met een nieuwe elektrische fiets met dikke banden en een retro uiterlijk. Het motormerk belooft meer 'special edition' e-bikes te lanceren.

Harley-Davidson maakt sinds vorig jaar onder het merk Serial 1 ook elektrische fietsen, die sinds augustus in Nederland verkrijgbaar zijn. Het bedrijf kondigt nu een nieuwe versie e-bike aan onder de naam Mosh/Tribute, die eind dit jaar op de markt komt.

Het nieuwe model heeft jaren 50-looks met glanzende zwarte verf, goudkleurige elementen, dikke Schwalbe-banden en een leren Brooks-zadel. Net als de andere Harley e-bikes heeft de Mosh/Tribute een Brose-middenmotor, een carbon riemaandrijving van Gates, ingebouwde verlichting en hydraulische schijfremmen. De 529Wh-accu zou goed zijn voor een actieradius van 169 kilometer in de zuinigste stand en 56 km in de modus met de meeste trapondersteuning.

De Mosh/Tribute kost 5999 dollar (5112 euro). Serial 1 maakt slechts 650 exemplaren van dit model, maar zegt komend jaar meer 'exclusieve' edities van de e-bikes te introduceren.

Geen speed pedelec in Nederland

De elektrische fietsen van het motormerk hebben een accu die in het frame zit en die uitneembaar is. Het goedkoopste model is er vanaf 3499 euro.

De Harley e-bikes bieden in Nederland trapondersteuning tot 25 kilometer per uur. De speed pedelec, die tot 45 km/u haalt, is er wel in de VS, maar komt voorlopig nog niet in ons land op de markt. 

De naam Serial 1 verwijst naar 'Serial Number One', de bijnaam voor de oudste bekende motorfiets van Harley-Davidson. De e-bikes dragen ook het logo van het iconische motormerk.

Groeimarkt e-bikes

Mede als gevolg van de coronapandemie nam de verkoop van e-bikes vorig jaar hard toe. De elektrische fiets werd een alternatief voor het openbaar vervoer. Harley-Davidson noemde e-bikes eerder "de perfecte oplossing voor woon-werkverkeer en recreatief gebruik".

Het Amerikaanse bedrijf verkoopt ook al elektrische motorfietsen.

E-bike kopen? Dit moet je weten