Apple-baas waarschuwt in uitgelekte mail voor lekken informatie
'Loose Lips Sink Ships'

Apple-baas waarschuwt in uitgelekte mail voor lekken informatie

22-09-2021 15:12 Laatste update: 15:14

Apple-ceo Tim Cook waarschuwt medewerkers die interne informatie laten uitlekken. Dat schrijft hij ironisch genoeg in een uitgelekte mail aan het Apple-personeel.

Dinsdagavond heeft Apple-baas Tim Cook een waarschuwende e-mail naar alle Apple-medewerkers gestuurd over de interne meeting die vorige week uitlekte naar de techsite The Verge. Cook schrijft dat Apple er 'alles aan doet' om de personen die de informatie hebben gelekt te op te sporen. "Mensen die vertrouwelijke informatie lekken horen niet thuis bij Apple", schrijft Cook, die al tien jaar de ceo is Apple

Tijdens de uitgelekte interne vergadering voor alle medewerkers kondigde Cook onder andere aan dat Apple regelmatige coronatests gaat verplichten voor niet-gevaccineerde werknemers. De uitspraken van Cook waren binnen mum van tijd in de media te lezen.

Apple hield de 'all-hands meeting' om de presentatie van de nieuwe iPhone 13's, nieuwe Apple Watch en nieuwe iPads te vieren.

'Gefrustreerd'

Cook schrijft in de mail dat veel collega's "ongelooflijk gefrustreerd waren" toen de inhoud van de vergadering naar media uitlekte. "We tolereren geen onthulling van vertrouwelijke informatie, of het nu gaat om productinformatie of de details van een vertrouwelijke vergadering. We weten dat de 'leakers' slechts een klein aantal mensen zijn."

Apple staat bekend als een bedrijf dat heel streng is op het geheimhouden van interne informatie. Mede-oprichter Steve Jobs had jarenlang een oude propagandaposter uit de Tweede Wereldoorlog op zijn kantoor hangen met de tekst 'Loose Lips Sink Ships'.

Alles over Apple-baas Tim Cook: