© Apple

Nieuwe Apple Watch met groter scherm aangekondigd
Apple Watch Series 7

Nieuwe Apple Watch met groter scherm aangekondigd

14-09-2021 17:58 Laatste update: 15-09-2021 10:23

Apple heeft de nieuwe Apple Watch Series 7 gepresenteerd. Het slimme horloge heeft een iets gewijzigd ontwerp met meer schermruimte.

De Apple Watch Series 7 heeft een groter schermpje, dat 20 procent meer schermruimte biedt. Daarvoor heeft het scherm een klein herontwerp gekregen die de randen met 40 procent verkleint ten opzichte van de vorige Apple Watch Series 6.

Voorafgaand aan de Apple-presentatie gingen er geruchten dat Apple met de nieuwe Watch voor een platter ontwerp zou gaan. Dat blijkt echter niet het geval. De randen van het scherm zijn ronder gemaakt.

Aangepaste interface

De user-interface is aangepast op het nieuwe grotere scherm. Zo kan er nu vijftig procent meer tekst op het scherm worden getoond. Een onderdeel daarvan is het nieuwe, volwaardige toetsenbord dat via QuickPath-technologie kan voorspellen wat je aan het tikken bent.

Ook is het display nu 70 procent helderder bij gebruik binnenshuis, als je je arm omlaag houdt, wat het gemakkelijker maakt om snel even het display te checken.

Zelfde chip en batterij

De interne veranderingen vergeleken met de voorganger zijn klein. Zo werkt de Apple Watch Series 7 met dezelfde chip als de Series 6 en is ook de batterij hetzelfde. 

Stofbestendig

Het scherm van de nieuwe Apple Watch is volgens Apple moeilijker te beschadigen en het horloge is nu ook volledig bestand tegen stof (IP6X). De Apple Watch blijft daarnaast waterbestendig.

De Apple Watch Series 7 is 33 procent sneller opgeladen dan zijn voorganger; de batterij zit binnen 45 minuten op 80 procent lading. Ten slotte kondigde Apple aan dat er vijf nieuwe kleuren bijkomen, met een aluminium afwerking.

De nieuwe Apple Watch verschijnt later dit jaar en kost in de VS vanaf 399 dollar. Apple heeft de Nederlandse prijzen nog niet bekendgemaakt.  

KPN zegt binnenkort de 4G-versies van de Apple Watch te gaan ondersteunen, waardoor die modellen van de Watch voor het eerst ook in Nederland beschikbaar zijn.

iPhone 13 en nieuwe iPads

Tijdens de presentatie onthulde Apple ook twee nieuwe iPads en de nieuwe iPhone 13. Er werden tijdens het event geen nieuwe AirPods aangekondigd.