Ford roept Mustang Mach-E's terug: voorruit kan los raken

Bright heeft de Mustang Mach-E onlangs getest.

Elektrische auto

Ford roept Mustang Mach-E's terug: voorruit kan los raken

28-09-2021 12:19 Laatste update: 12:19

Ford roept duizenden exemplaren van zijn elektrische auto Mustang Mach-E terug vanwege problemen met de voorruit en de glazen dakpanelen.

De voorruit en de dakpanelen van de getroffen exemplaren van de Ford Mustang Mach-E kunnen los raken, meldde de fabrikant aan de Amerikaanse overheid. Ook in Canada roept Ford de Mach-E's terug naar de garage.

Volgens Ford hebben in de VS 17.692 exemplaren van de Mustang Mach-E een probleem waarbij de speciale lijm om de voorruit niet genoeg hecht. Bij 13.544 auto's treedt dat probleem ook op bij de glazen dakpanelen. Het dak kan daardoor gaan lekken. Het bedrijf zegt de ruimte rond het glas schoon te maken en waar nodig extra lijm toe te voegen.

De elektrische cross-over van Ford, die enkele designelementen van de klassieke Mustang heeft, is sinds begin dit jaar ook in ons land verkrijgbaar. Het is nog niet bekend hoeveel auto's er in Nederland worden teruggeroepen.

Ford neemt in oktober contact op met de eigenaren van de getroffen exemplaren. De fabrikant ontdekte het probleem toen een voorruit werd vervangen vanwege een barst. Het bedrijf zegt dat er tot nu toe geen ongelukken bekend zijn die verband houden met het defect. 

Meer problemen

De Mustang Mach-E is de eerste elektrische auto voor de massa van Ford. De introductie verliep niet vlekkeloos. Veel van de eerste leveringen liepen vertraging op. Ook riep Ford al tientallen auto's van de eerste lichting Mach-E's terug na de ontdekking van losse subframebouten. Daarnaast hadden sommige exemplaren last van een softwareprobleem dat ertoe leidde dat de accu het begaf.  

Ford maakte vanochtend bekend bijna 10 miljard euro te investeren in nieuwe Amerikaanse fabrieken voor de productie van elektrische auto's.