Ford steekt bijna 10 miljard in productie elektrische auto's
Elektrische auto's

Ford steekt bijna 10 miljard in productie elektrische auto's

28-09-2021 05:27 Laatste update: 09:03

De Amerikaanse autoproducent Ford wil 11,4 miljard dollar (ruim 9,7 miljard euro) investeren in de productie van elektrische voertuigen.

Ford zegt nieuwe fabrieken te bouwen die tegen 2025 zo'n 11.000 nieuwe banen opleveren. Samen met zijn Zuid-Koreaanse partner SK Innovation gaat het Amerikaanse bedrijf de fabrieken in Kentucky en Tennessee bouwen, aldus Ford.

Ford zal 7 miljard dollar investeren, een deel van een investering van 30 miljard dollar die vorig voorjaar al werd aangekondigd. SK Innovation zal de rest bijpassen.

Volgens Ford gaat het om het "grootste, meest geavanceerde en meest efficiënte autoproductiecomplex in zijn 118-jarige geschiedenis". Daarmee denkt de autoproducent een voortrekkersrol te gaan spelen bij de overgang naar elektrische voertuigen in de VS. 

Helft Ford-auto's elektrisch in 2030

Het bedrijf verwacht dat in 2030 tussen de 40 en 50 procent van zijn wereldwijde voertuigen volledig elektrisch zal zijn, aldus de verklaring. "Deze investering ondersteunt de langetermijndoelstelling van het bedrijf om een duurzaam Amerikaans productie-ecosysteem te creëren en de voortgang naar het bereiken van CO2-neutraliteit te versnellen."