© Microsoft

Microsoft test cloudgaming via Xbox-spelcomputer
xCloud

Microsoft test cloudgaming via Xbox-spelcomputer

28-09-2021 18:51 Laatste update: 19:23

Microsoft test vanaf vandaag zijn cloudgamingdienst xCloud op Xbox-spelcomputers. Gamers kunnen hiermee games vanuit de cloud spelen, in plaats van ze te downloaden.

Voorlopig kunnen alleen sommige deelnemers aan het Xbox Insider-programma die op Alpha-niveau zitten gebruik maken van xCloud op Xbox, schrijft The Verge. De games zijn te spelen via Microsofts Xbox Game Pass-abonnement. 

Gebruikers die toegang hebben tot de test, vinden op Game Pass een speciale 'Play'-knop. Ze kunnen ook via een uitnodiging voor een multiplayergame meteen aan de slag met een spel dat ze nog niet gedownload hebben.

Iets meer dan honderd games doen mee aan de test. Deze spellen hebben een speciaal cloud-symbool om aan te geven dat ze op deze manier speelbaar zijn.

Niet in hoge resolutie

De games zijn voorlopig tot maximaal 1080p en met 60 frames per seconde te spelen. De functie is dan ook meer een manier om games van te voren te testen, dan als volwaardige manier om games op hoge resolutie te streamen.

Volgens Microsoft zal de optie eind dit jaar voor alle Game Pass-abonnees beschikbaar zijn. Abonnees met een Xbox One zullen dan ook via xCloud games van de Series X|S-consoles kunnen spelen.

Microsoft test xCloud officieel sinds april dit jaar. De streamingdienst is al op smartphones te gebruiken. 

Games spelen via de cloud: