© Microsoft

Microsoft start met testen gamestreamdienst xCloud op iOS en pc
Xbox games streamen

Microsoft start met testen gamestreamdienst xCloud op iOS en pc

19-04-2021 14:36 Laatste update: 14:36

Microsoft start deze week met een openbare test van zijn gamestreamingdienst op iOS en pc. Via de dienst worden Xbox-games vanuit de cloud naar een apparaat gestreamd.

De test is beschikbaar voor abonnees van Game Pass in onder meer Nederland, meldt Microsoft maandag. Met die abonneedienst van Microsoft spelen gamers een groeiend aantal games voor een vast bedrag per maand. Voorheen waren die games alleen beschikbaar op de Xbox, later op de pc en nu ook streaming via Xbox Cloud Gaming, voorheen bekend als xCloud.

Voordeel van streaming is dat games niet gedownload hoeven worden. Ook zijn graphics mogelijk die kleine, mobiele apparaten zelf niet kunnen produceren. Microsoft test de streaming-functie sinds vorig jaar al op Android-telefoons en tablets. Voor die apparaten is een speciale app uitgebracht.

Op iOS via Safari

Op iOS is een xCloud-app niet mogelijk: Apple staat gamestreaming niet toe, want het wil elke game die op iOS verschijnt zelf keuren. Via browser Safari is de functie alsnog beschikbaar. Alleen leden met Game Pass Ultimate kunnen zich inschrijven voor de test.

Er zijn ruim honderd games streaming beschikbaar, speelbaar via een bluetooth-controller. Ruim 50 titels zijn aangepast voor touch-bediening en zijn ook zonder controller speelbaar. De dienst komt beschikbaar op xbox.com/play.

Bekijk ook: