Duurtest Opel Mokka-E: wat is het bereik in het echt?
Bright Duurtest Week 3

Duurtest Opel Mokka-E: wat is het bereik in het echt?

04-10-2021 15:24 Laatste update: 15:33

De komende weken rijdt Bright-autotester Rutger de opvallende Opel Mokka-E. Een elektrische wagen op het onderstel dat ook de elektrische Corsa, Peugeot 208, 2008 en de DS3 E-tense draagt. Wat is het reële bereik?

Rutger Middendorp test auto's in de Opel Mokka E en ik moet zeggen dat het bijna een gezinslid is geworden. Het valt me eigenlijk al niet meer op dat er een felgroene mini-SUV met een snelle planga op mijn oprit staat. Hij is er, hij doet wat ie moet doen en ik zou er prima mee kunnen leven.

Belangrijkste verbeterpunt zou de bagageruimte zijn. Die is prima voor het segment met 310 liter, maar een Nissan Leaf of een Volkswagen ID.3 hebben 75 liter meer. Dat zijn twee kratjes bier en een sixpack. De Leaf wordt tegenwoordig verkocht met bijna 12000 euro korting voor de long range-versie en is daarmee goedkoper dan de Mokka-E. Hij komt verder, maar laadt véél trager De ID.3 is vergelijkbaar in prijs, rijbereik en laadsnelheid. Dus als je niet per se een SUV hoeft, kun je die ook overwegen.

Maar misschien vind je de ID.3 lelijk of had je ex-vriendin een Nissan, of je vindt de Mokka gewoon een leuk uitziende kar. Je zou niet de enige zijn. Ik krijg uitzonderlijk veel complimentjes voor de gewaagde Duitser. Ik heb het vermoeden dat de groene kleur er iets mee te maken heeft. Dus de strategie om die kleur zonder meerkosten te leveren, lijkt te werken.

240 km gehaald

Ik reed laatst met 100 km/u van het Groningse Winsum naar het Overijsselse Rheeze op en neer. 240 kilometer, zonder een kick te geven. En de wetenschap dat je met 100 kW kan laden, zorgt dat je met een beetje geduld de Mokka-E ook als vakantieauto zou kunnen gebruiken. Twee uur rijden, 30 minuten laden. Prima ritme.

Volgende week de conclusie van onze vier weken met Opels spannendste elektrische model.

Rutger Middendorp test elke maand een auto voor Bright. Volg de updates. Kijk ook de autoreviews op ons YouTubekanaal.

Kijk ook: review Ford Mustang Mach-E

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s