© Google

Google kondigt lanceerfeestje Pixel 6 aan op 19 oktober
Nieuwe smartphones

Google kondigt lanceerfeestje Pixel 6 aan op 19 oktober

05-10-2021 17:42 Laatste update: 18:15

Google lanceert de nieuwe Pixel 6 en 6 Pro op 19 oktober. Net als de eerdere Pixel-telefoons zullen deze niet officieel in Nederland verkrijgbaar zijn.

De techgigant kondigde vandaag zijn Pixel Fall Launch-evenement aan voor 19 oktober, om 10 uur lokale tijd in Californie. Dat is 19 uur Nederlandse tijd. Vermoedelijk zal Apple op die dag de nieuwe smartphones toelichten en liggen de Pixels eind deze maand in de winkel.

De nieuwe Pixel-smartphones zijn voorzien van een speciale chip die Google deels zelf heeft ontworpen. Deze Tensor-chip moet helpen bij het verwerken van kunstmatige intelligentie en machine-learning, om zo bijvoorbeeld de camera en spraakherkenning te verbeteren.

Verder heeft de Pixel 6 Pro drie camera's, waaronder een telefotolens. Zowel deze smartphone als de telefotoloze Pixel 6 zijn straks drie kleuren te krijgen. 
 

Scherm van 6,7 inch

De Pixel 6 heeft een scherm van 6,4 inch, terwijl het duurdere model een 6,7-inch scherm heeft met een hogere ververssnelheid van 120 Hz.  

Volgens geruchten zoals oorspronkelijk gemeld door Android Central gaat het basismodel 649 euro kosten en is daarmee slechts 20 euro duurder dan de Pixel 5. De Pixel 6 Pro zou 899 euro kosten.

Nederlandse winkels hebben de Pixel-smartphones nooit officieel mogen verkopen. In de praktijk zijn ze online wel gewoon verkrijgbaar voor Nederlandse consumenten.
 

Dit ging er mis bij WhatsApp, Facebook en Instagram

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s