Naam FIFA verdwijnt mogelijk uit de populaire voetbalgame
Na FIFA 22 geen FIFA 23?

Naam FIFA verdwijnt mogelijk uit de populaire voetbalgame

07-10-2021 14:34 Laatste update: 15:31

Gamereus EA overweegt zijn populaire voetbalgame FIFA een nieuwe naam geven, zonder het woord FIFA erin.

EA hint in een verklaring op het schrappen van de naam FIFA in de reeks voetbalgames. Het bedrijf zegt de games mogelijk te willen hernoemen en beraadt zich daarom op de overeenkomst over de naamrechten met de internationale voetbalbond FIFA.

De overeenkomst tussen EA en FIFA over de naam van de games staat los van de andere samenwerkingen en licenties die het gamebedrijf voor het spel heeft afgesloten, stelt EA-topman Cam Weber. Momenteel heeft EA licenties afgesloten met 300 partijen zodat in de voetbalgame ruim 17 duizend voetballers, 700 teams en 100 stadions beschikbaar zijn.

Sinds 1993

De eerste FIFA-game verscheen in 1993 onder de naam FIFA International Soccer. De nieuwste versie, FIFA 22, werd vorige week uitgebracht. Volgens EA heeft de nieuwe game na een paar dagen al ruim 9 miljoen spelers wereldwijd. 

Nieuwe FIFA-rivaal is een flop

Het spel dat jarenlang vrijwel de enige concurrent voor de EA FIFA-games was, Pro Evolution Soccer, heeft onlangs een opvolger gekregen, genaamd eFootball. Dat spel is ook deels gratis te spelen.

De recensies van eFootball waren vernietigend en gamemaker Konami heeft vorige week zijn excuses voor de problemen aangeboden.

Nooit meer een game kopen? Gamen in de cloud: