#InstagramDown: weer storing bij Facebook-producten
Maar geen megastoring

#InstagramDown: weer storing bij Facebook-producten

08-10-2021 19:29 Laatste update: 20:26

Instagram, Facebook en WhatsApp kampten vanavond weer met problemen.

Op de website Downdetector.com kwamen sinds half 9 veel klachten binnen van gebruikers die geen toegang meer kregen tot de apps van Facebook, Instagram en WhatsApp. Ook op Twitter werd er onder de hashtag #Instagramdown veel melding gemaakt van storingen.

De storing leek niet alle gebruikers van de platformen te treffen. Anderen wezen er alleen op dat de websites en apps langzamer laadden dan normaal. Facebook bevestigde de storing op Twitter en zei dat 'sommige' gebruikers problemen ondervonden.

Even na 10 uur vanavond meldde Facebook aan adverteerders op zijn platforms dat de storing was opgelost. "De diensten zijn nu hersteld. Onze excuses voor het ongemak." 

Het is daarmee een veel kleinere storing dan de grote storing die WhatsApp, Facebook en Instagram maandagavond urenlang onbereikbaar maakte. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak was. 

Mislukte update

De megastoring van maandag werd veroorzaakt door een mislukte update. Het duurde zeven uur voordat alles weer werkte, onder andere omdat ook de deuren van het kantoor van Facebook niet meer open konden.

De technologie achter de pasjes die de medewerkers hadden, zat namelijk ook aangesloten op het netwerk van de techgigant.

Facebook-storing: dit ging er mis