Duurtest Opel Mokka-e: Conclusie
Bright Duurtest

Duurtest Opel Mokka-e: is deze elektrische auto een aanrader?

12 oktober om 09:22
Laatste update: 12 oktober om 10:36

Vier weken reed Bright-autotester Rutger de felgroene Opel Mokka-e. Een elektrische auto op het onderstel dat ook de elektrische Corsa, Peugeot 208, 2008 en de DS3 E-tense draagt. Is het een aanrader of niet?

De Opel Mokka-e bleek de afgelopen weken een aangename compagnon. Het bereik van zo’n 250 kilometer bleek nooit een belemmering en het rappe opladen met max 100 kW, nam de potentiële stress daarvan ook weg.

Met een 13-jarige en een 7-jarige achterin waren er geen mopperaars, maar met een paar twintigers, moest ik mijn bestuurdersstoel wel wat dichter op het stuur zetten. De bagageruimte is over het algemeen voldoende en in praktische zin kwam ik weinig tekort.

Het interieur voelt wel donker aan, zeker met de 'all black everything'-bekleding die onze variant had. Daar zou ik persoonlijk niet voor kiezen.

Smoel

Met zijn kikkergroene kleur en zijn snelle planga smoelwerk had ik verwacht heel wat snedige opmerkingen te krijgen. Misschien is iedereen leeggelopen van de Covid, of wordt het ontwerp en de opvallende kleur juist gewaardeerd; want het tegenovergestelde gebeurde. Ik kreeg veel complimenten over “de leuke kar” en de “goede kleur”. Ik begin te vrezen dat Opel misschien hipper is dan ik dat ben en dat zou een vrij existentiële crisis opleveren in mijn leven.

Een prima plek om te zitten

Infotainment

De belangrijkste test die een moderne auto te verduren krijgt is de Apple CarPlay/Android Auto-test. Kort gezegd: weet de fabrikant iets te maken waardoor je moet overwegen Carplay of Android Auto niet te gebruiken. In het geval van deze Opel is het antwoord helder: nee. Het infotainmentsysteem van Opel geeft geen enkele aanleiding om er niet gewoon je eigen telefoonapps overheen te leggen. Niet omdat het allemaal slecht is. Het is prima bruikbaar, maar niet zo intuïtief en uitgebreid als de apps op je telefoon.

Android Auto en Apple Carplay

Is de Opel Mokka-e dan een aanrader?

Ja, onder voorwaarden. Speciaal voor jou: een kleine beslisboom.

1. Wil je graag een SUV? Nee, overweeg de Corsa-e. Net zo handig, zelfde auto, maar 4000 euro goedkoper. Ja, ga naar vraag 2.

2. Vind je de Volkswagen ID.3 SUV-ig genoeg? Ja, koop de ID.3. Meer ruimte, verder vergelijkbare eigenschappen. Nee, ga naar vraag 3.

3. Heb je kinderen die langer zijn dan 1,70 meter? En ben je dat zelf ook? En zitten ze regelmatig in de auto? Nee, ga door naar vraag 4. Ja, zoek iets groters uit.

4. Vind je de Opel Mokka-e een leuk smoelende kar? Ja? Koop hem dan. Je vindt geen passender auto met zoveel smoel dan deze. Nee, zoek elders iets dat je wel mooi vindt.

Zelfs de rode versie van het interieur is opvallend donker

Volgende maand rijden we de BMW iX3, de elektrische SUV uit Beieren. 

Rutger Middendorp test auto's in de Bright Duurtest. Volg ook ons YouTubekanaal.