Online-plakboek

'PayPal wil sociale netwerk Pinterest overnemen'

20 oktober 2021 om 16:25
Laatste update: 21 oktober 2021 om 09:12

Betaalbedrijf PayPal zou gesprekken voeren over een overname van het socialemediabedrijf Pinterest.

Dat meldden bronnen aan persbureau Bloomberg. PayPal zou Pinterest onlangs hebben benaderd over een mogelijke overname. Het betaalbedrijf zou 70 dollar per aandeel willen bieden, waarmee Pinterest zo'n 39 miljard dollar (34 miljard euro) waard zou zijn.

Het is nog niet duidelijk welke plannen PayPal met het sociale netwerk heeft. De onderhandelingen lopen nog. Beide bedrijven hebben nog niet gereageerd op de berichtgeving.

Eerder dit jaar deed Microsoft al een poging om Pinterest over te nemen. Microsoft nam in 2016 al de zakelijke netwerksite LinkedIn over voor 26 miljard dollar.

Populair onder vrouwen

Pinterest is een sociaal netwerk gericht op het bewaren en delen van foto's, die gebruikers bijvoorbeeld vanaf websites kunnen 'vastpinnen' op hun profiel en ze kunnen ordenen op onderwerp.

Het bedrijf heeft wereldwijd 454 miljoen maandelijks actieve gebruikers. In Nederland heeft Pinterest ruim 3,9 miljoen gebruikers. Meer dan 70 procent van de Nederlandse Pinterest-gebruikers is vrouw, bleek uit cijfers van onderzoeksbureau Newcom.

Groei sinds coronacrisis

Het aandeel Pinterest, dat in april 2019 naar de beurs in New York ging, steeg tijdens de coronapandemie sterk, mede doordat er veel nieuwe gebruikers bij kwamen en de hogere inkomsten uit advertenties. Tijdens de coronacrisis gebruikten veel mensen de dienst om inspiratie op te doen voor hun interieur en hobby's.

Onlangs kondigde mede-oprichter Evan Sharp aan Pinterest te verruilen voor LoveFrom, het bedrijf onder leiding van de bekende ex-Apple-designer Jony Ive.