Extra beveiliging

Extra politie en beveiligers bij telecomwinkels Amsterdam na overvallen

28 oktober om 05:52
Laatste update: 28 oktober om 06:06

De gemeente Amsterdam en de politie treffen maatregelen na een reeks overvallen op telecomwinkels.

Gisteren maakten KPN en VodafoneZiggo bekend hun voorraden smartphones uit winkels te halen in de regio Amsterdam vanwege de recente overvallen. Een winkel van KPN op het Bijlmerplein in de Amsterdamse Poort, die de afgelopen tijd meermaals doelwit was, blijft voor onbepaalde tijd gesloten.

Verscherpt toezicht

De politie gaat dagelijks met extra mensen verscherpt toezicht houden in het winkelcentrum, meldt de gemeente in een verklaring. Daarnaast huurt de gemeente een particulier bedrijf in dat met extra beveiligers ondernemers in het gebied ondersteunt.

Ook wordt het cameratoezicht van de gemeente aangepast, met meer en langer aandacht voor winkels die een hoog risico lopen.

De gemeente zegt de zorgen van ondernemers te begrijpen en wil "met deze kortetermijnmaatregelen de veiligheid in het gebied vergroten". De winkels die zijn overvallen, zijn bezocht door agenten en ambtenaren voor nazorg.

Klanten kunnen nog wel langs komen

VodafoneZiggo en KPN lieten weten dat klanten nog wel langs kunnen komen in winkels in de regio Amsterdam en in de winkel een toestel kunnen bestellen. Bij sommige winkels wordt een deurbeleid ingevoerd, waarbij klanten eerst moeten aanbellen om naar binnen te mogen.

De politie heeft onlangs drie verdachten aangehouden in verband met één van de overvallen op een telecomwinkel.

iPhone 13 Review