Sega gaat samenwerken met Microsoft rond plan voor 'Super Game'
Games via de cloud

Sega gaat samenwerken met Microsoft rond plan voor 'Super Game'

01-11-2021 11:40 Laatste update: 11:40

Gamebedrijf Sega gaat een samenwerking aan met Microsoft. Het Japanse bedrijf wil de Microsoft-cloudtechnieken gebruiken voor games, waaronder grote online-spelwerelden.

Sega maakte vanochtend bekend een samenwerking met Microsoft aan te gaan, waarbij het onder meer Microsofts cloudplatform Azure gaat gebruiken. Een topvrouw van Microsoft zegt verheugd te zijn met de nieuwe samenwerking, die volgens haar moet zorgen voor 'nieuwe game-ervaringen'.

Azure maakt bijvoorbeeld enorme online-spelwerelden met veel details mogelijk, doordat veel van de data niet lokaal hoeven te worden opgeslagen maar vanuit de cloud worden ingeladen. Ook Sony gebruikt overigens al jaren het Azure-platform van Microsoft.

'Super Game'

Eerder dit jaar zei Sega een vijfjarenplan te hebben dat moet leiden tot een 'Super Game', zoals het dat zelf noemt. Deze nieuwe, nog onbekende game zou uiteindelijk wereldwijd voor veel meer omzet moeten zorgen. Sega noemt als de belangrijkste aandachtspunten 'online, community, wereldwijd en gebruik van merken'. 

Xbox Game Pass

Microsofts eigen cloudgamingdienst Xbox Game Pass biedt al toegang tot enkele Sega-games. Met Game Pass is het mogelijk om voor een vast maandbedrag toegang te krijgen tot vele tientallen games, die ook streamend zijn te spelen. Daardoor hoeven gamers de spellen niet eerst helemaal te downloaden en te installeren.

Sega maakte jarenlang zijn eigen spelcomputers, maar stopte daar in 2001 mee na meerdere geflopte producten. De afgelopen jaren had Sega succes met de gameseries Persona en Total War.

Sonic-serie op Netflix

Vorig jaar verscheen een film rond Sega's populaire gamepersonage, Sonic the Hedgehog. Een vervolg op die film moet volgend jaar verschijnen.

Ook komt Netflix in 2022 met een Sonic-animatieserie gericht op kinderen. Volgens Sega zijn er sinds 1991 ruim 1,1 miljard Sonic-games verkocht.

Getest: gamen in de cloud