© Nintendo

nintendo switch animal crossing new horizons happy home paradise gratis update beschikbaar
Nintendo Switch

Grote gratis update Animal Crossing: New Horizons al verschenen

4 november 2021 om 13:21
Laatste update: 4 november 2021 om 13:21

De populaire Nintendo Switch-game Animal Crossing: New Horizons heeft al de grote gratis update gekregen die eigenlijk vrijdag pas zou verschijnen.

Het Nintendo Switch-spel Animal Crossing: New Horizons krijgt anderhalf jaar na verschijning twee updates. De eerste is gratis, en dus nu al beschikbaar voor alle spelers. Met de update naar versie 2.0 krijgen spelers extra opties en locaties in de game. Zo opent bovenin het museum nu het café The Roost of De Til in het Nederlands; de uitbater is een duif.

Spelers kunnen naast bloemen ook groenten planten op hun eiland. Met die groenten kan vervolgens ook gekookt worden. Er kunnen gyroids opgegraven worden: vreemde beeldjes die gebruikt kunnen worden als aankleding of muziekinstrument.

Ook worden er nieuwe personages toegevoegd, en spelers krijgen meer opties om hun eiland aan te passen, zoals nieuwe hekjes.

Betaalde update met extra eilanden

Vrijdag verschijnt ook nog de betaalde update Happy Home Paradise, die 24,99 euro kost en gratis is inbegrepen bij het betaalde abonnement van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket.

Happy Home Paradise biedt een volledig nieuwe speeloptie, waarbij spelers vakantiehuisjes op andere eilanden moeten ontwerpen voor een resort. Spelers krijgen daarvoor veel meer opties om kamers in te richten, bijvoorbeeld door tussenwandjes te plaatsen. Ook komen er veel nieuwe meubels en accessoires bij in de uitbreiding.

Het nieuwe café The Roost of De Til.

Gratis update downloaden

Spelers die Animal Crossing handmatig willen updaten, kunnen dat makkelijk doen vanaf het thuisscherm van de Nintendo Switch. Als het icoon van Animal Crossing: New Horizons is geselecteerd, moeten spelers op het +-knopje drukken om de update-functie op te roepen.

Nintendo heeft laten weten dat de updates van vandaag en morgen de laatste grote updates voor Animal Crossing: New Horizons zullen zijn.

Review Nintendo Switch OLED: upgraden of niet?