'Thuiswerken' vanuit het buitenland

Overal werken? Airbnb toont voortaan hoe snel de wifi is

Airbnb wil inspelen op mensen die thuiswerken vanaf vakantieadres
10 november 2021 om 10:08
Laatste update: 10 november 2021 om 10:08

Verhuurplatform Airbnb heeft een nieuwe functie gelanceerd voor wie vanaf zijn vakantieadres wil doorwerken of wil videobellen. Bij de accommodaties zie je voortaan de gemiddelde internetsnelheid.

Verhuurplatform Airbnb speelt met het tonen van de internetsnelheid in op mensen die vanaf hun vakantieadres willen doorwerken. Volgens Airbnb zoeken veel gebruikers al naar accommodaties waar wifi aanwezig is. Ze kunnen dat als optie selecteren in de zoekfunctie van de dienst. "Dit jaar is het wifi-zoekfilter al 288 miljoen keer gebruikt.”

Verhuurders kunnen hun wifi-snelheid laten testen met de Airbnb-app. “Met deze nieuwe functie kan je er zeker van zijn dat je je Zoom-gesprek of je favoriete serie op een streamingdienst niet mist", aldus Airbnb.

'Overal wonen'

Door de toename van thuiswerken zijn miljoenen mensen voor hun werk niet meer gebonden een bepaalde plek en zijn ook hun werktijden steeds meer flexibel, stelt Airbnb. Het verhuurplatform dat steeds meer mensen "overal kunnen wonen".

Het platform baseert zich bij deze analyse op boekingscijfers en het zoekgedrag van mensen die kijken naar accommodaties. Er worden vaker langere verblijven geboekt dan voorheen. Bijna de helft van de gereserveerde nachten op Airbnb is voor een periode van minimaal een week. Twee jaar geleden was dit nog 38 procent. 

Verzekerd tegen schade door huisdieren

Airbnb heeft meer nieuwe functies gepresenteerd. Zo is de dienst AirCover aangekondigd, waarmee verhuurders zich kunnen indekken tegen schade veroorzaakt door huisdieren. Ook verbetert Airbnb de automatische vertalingen van de advertenties in zestig talen.

Kijk ook: internet goedkoper met glasvezel?

Lees meer over:

Deel via