Elektrisch rijden

Fastned gooit laadprijzen omhoog door hogere stroomkosten

10 november 2021 om 13:44
Laatste update: 10 november 2021 om 14:12

Fastned verhoogt vanaf donderdag voor het eerst in vijf jaar zijn laadprijzen. Volgens het bedrijf zijn de nieuwe tarieven nodig vanwege de hoge elektriciteitsprijzen.

In Nederland en België wordt het standaardtarief met zo'n 17 procent verhoogd, meldt Fastned.

Het bedrijf waarschuwde onlangs al dat het opladen van elektrische auto's waarschijnlijk duurder zou moeten worden vanwege de gestegen stroomkosten. In het Verenigd Koninkrijk en in Frankrijk, waar de eerste stations binnenkort worden geopend, blijven de prijzen gelijk. 

"We willen benadrukken dat we elke cent die we verdienen (en nog meer) investeren in de groei van ons netwerk", aldus Fastned, dat nog altijd rode cijfers schrijft.

Stroom duurder

Een combinatie van factoren zorgt al een tijdlang voor hogere gas- en stroomprijzen op de groothandelsmarkten. Zo waren de gasreserves relatief klein door de strenge winter en nam de vraag naar energie wereldwijd sterk toe door het economisch herstel van de coronacrisis. Fastned noemt ook de verminderde gasproductie in Nederland als oorzaak van de hogere energieprijzen.

Fastned verloor onlangs een rechtszaak over de concurrentie van tankstations, die voortaan ook laadpalen mogen plaatsen.

Elektrische auto kiezen? Let op de platforms: