Bright Podcast ?

'VanMoof is voorsprong aan het verliezen'

© Robin Utrecht

e-bikes elektrische fiets voor dummies david lemereis bright podcast
10 november om 16:04
Laatste update: 10 november om 18:02

Er zijn steeds meer mooie e-bikes, voor elk wat wils. Maar waar moet je allemaal op letten als je nu een e-bike wilt kopen? We bespreken het in deze Bright Podcast.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Bright-tester David Lemereis heeft al op menig e-bike gezeten, en houdt de ontwikkelingen al vanaf het begin nauwlettend in de gaten. Twee jaar geleden maakte hij al een soort 'e-bikes voor dummies'-video, nu heeft die video een vervolg gekregen. David gaat deze aflevering nog wat dieper in op alle ontwikkelingen die e-bikes hebben doorgemaakt, en vertelt waar je op moet letten als je zo'n elektrische fiets overweegt.

Volg de podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Vlog: Itchy Boots op YouTube. De Nederlandse motorrijder Noraly rijdt op haar tweewieler het avontuur tegemoet. Dat legt ze vast, en zo zie je alle ups en downs, alle obstakels en overwinningen. Daarom ook leuk voor wie weinig met motorrijden heeft, want de belevenissen zijn universeel. Omdat Noraly geen cameraploeg heeft, kijkt het ook heel persoonlijk.

Serie: Arcane op Netflix, een animatieserie op basis van de populaire MOBA-game League of Legends. Heeft dankzij de Franse studio Fortiche een geheel eigen uiterlijk, en vertel het verhaal achter de personages Piltover en Zaun. Op die manier is het leuk om te kijken voor spelers van de game maar ook voor mensen die niks van League of Legends weten.

Serie: The Billion Dollar Code over de Duitsers van startup Art+com die al in 1994 Terravision maakten: software waarmee satellietbeelden van de aarde naadloos werden getoond op een 3D-weergave waarop je kon inzoomen. Oftewel: net als Google Earth vele jaren later. Gejat of niet? De Duitsers starten later een slepende rechtszaak tegen het machtige Google. Kortom: de idealistische hackers uit Berlijn versus de nerds van Silicon Valley.

Serie: Acapulco op Apple TV+. Een comedyserie over een rijke Mexicaan die in flashbacks vertelt hoe hij zo rijk is geworden, als poolboy bij een zonnig hotelresort in Acapulco in Mexico. Licht, geestig, beetje cliché maar wel lekker zonnig voor de donkere herfstmaanden.

Deze aflevering wordt gesponsord door Bit Academy, waar je nu een gratis opleiding programmeren kunt doen. Binnen 10 weken krijg je de skills van van een junior data engineer of full-stack webdeveloper.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19 of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.