Nog even wachten

PC-handheld Steam Deck uitgesteld tot februari om leveringsproblemen

© Valve

pc handheld steam steam deck uitgesteld
10 november 2021 om 20:29
Laatste update: 10 november 2021 om 20:33

Gamewebwinkel Steam stelt de levering van zijn nieuwe handheldspelcomputer Steam Deck met twee maanden uit.

De handheld is daarmee het zoveelste slachtoffer van het wereldwijde chiptekort. "We hebben ons best gedaan om goed om de huidige problemen met de leveringsketen heen te werken, maar het is niet gelukt om onderdelen op tijd bij onze fabrieken af te leveren", schrijft het bedrijf in een mail aan klanten die de Deck besteld hebben.

Het was oorspronkelijk de bedoeling dat de Steam Deck vanaf december zou worden geleverd aan mensen op de reserveringslijst. Dat wordt nu februari, aldus Steam.

De Steam Deck werd in juli aangekondigd. De handheld moet het mogelijk maken om pc-games, waaronder grote blockbusterspellen, ten alle tijden te spelen, ook onderweg.

Deck enorm populair

Steam opende kort na de aankondiging de reserveringen voor het apparaat. De website crashte korte tijd vanwege de enorme interesse voor de Deck. 

Vanaf februari worden deze reserveringen nu een voor een op volgorde afgewerkt. Volgens Steam is de volgorde van de wachtlijst onveranderd en hoeven gebruikers dus niet opnieuw te reserveren.

Het apparaat wordt verkrijgbaar in drie edities: een goedkope versie met 64 GB opslag voor 419 euro, tot de duurste van 512 GB voor 679 euro. Behalve de opslagcapaciteit zijn er verder geen grote verschillen tussen de drie edities.

Games streamen voor 15 euro per maand, werkt dat?

Lees meer over:

Deel via