Privacy

WhatsApp laat je straks kiezen wie 'laatst gezien'-tijd kan zien

11 november 2021 om 16:35
Laatste update: 11 november 2021 om 17:11

WhatsApp gaat gebruikers meer controle geven over wie er precies kan zien wanneer zij de app voor het laatst geopend hebben.

WhatsApp toont standaard bovenaan chats op welke datum en tijd een contactpersoon voor het laatst online was. Gebruikers kunnen al deels regelen wie dat kan zien: niemand, iedereen of alleen eigen contacten. Straks komt daar een vierde optie bij: 'Mijn contacten behalve…'. Dat ontdekte WABetaInfo, een site die testversies van WhatsApp onderzoekt op nieuwe functies.

De nieuwe functie werkt verder hetzelfde als de bestaande mogelijkheden: het resultaat is wederzijds. Wie de laatst gezien-status alleen laat zien aan contacten, ziet ook alleen wanneer die contacten het laatst online waren. De nieuwe instelling is gevonden in een bètaversie van WhatsApp voor Android.

Online-status nog steeds niet volledig te verstoppen

In de testversie beperkt de nieuwe functie zich momenteel tot de laatst gezien-status. Gebruikers kunnen ook instellen wie onder meer hun profielfoto en profieltekst kan zien, maar daarbij ontbreekt nog de optie 'Mijn contacten behalve…'. Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe functie naar alle gebruikers wordt uitgerold.

De nieuwe functie geeft gebruikers nog steeds niet de mogelijkheid om hun online-status te verbergen als ze de app gebruiken. Als gebruikers WhatsApp hebben geopend, zien anderen 'online' staan naast hun profielfoto.

Apple Watch 4G: altijd online zonder iPhone, is dat handig?