beste stofzuiger zakloze stofzuıger draadloze stof zuiger Roidmi RS70 Dyson
Bright Review

Review Roidmi RS70-stofzuiger: een Dyson-killer?

27 december om 12:44
Laatste update: 27 december om 12:44

Eerder was Bright-tester Rutger onder de indruk van de Roidmi RS60. Hij test nu het nieuwe vlaggenschip onder de draadloze stofzuigers: de Roidmi RS70.

De Roidmi RS60 strijdt hier al ruim een jaar met de bekendste snoerloze stofzuigers van Dyson. Maar nu is er een nieuwere Roidmi, de RS70. De vraag is natuurlijk: is die beter dan de RS60?

Eerst de overeenkomsten. Heel veel heeft de RS70 gemeen met zijn voorganger. Het ontwerp, een deel van de accessoires en de accuduur. Het is nog steeds een goed uitziende steelstofzuiger, met veel standaard accessoires, waaronder een matrasborstel en de accu gaat ongeveer 30 minuten mee op de middelste stand.

Ophangen gaat nog steeds via een magnetisch systeem, waarbij de stofzuiger op de grond moet staan. Voor de accessoires moet je zelf een plankje of mandje zien te vinden. Het handige lichtje voorop dat automatisch aangaat als je bijvoorbeeld onder een kast stofzuigt is er ook nog steeds. Dat is een superslimme extra.

Display en dweil

Maar er zijn ook verschillen. Het eerste dat opvalt is dat het mooie displaytje nu een eenvoudig LCD-display is zoals je dat vroeger op je Casio-horloge had. Geen visuele feedback van de stand waar je nu in zit dus, alleen een batterijpercentage. Dat voelt als een downgrade.

Ook het kleine dweiltje dat achter de zuigmond zit is verdwenen, maar daarvoor in de plaats kun je de moeder aller dweilaccessoires krijgen: een set roterende borstels waar je een ijshockeybaan mee zou kunnen poetsen. Daar hoort ook nog een grote bak bij om de borstels uit te spoelen.

Vol verwachting klopte mijn hart, maar ik moet zeggen dat deze enorme unit niet per se heel veel beter werk doet dan het vorige dweiltje. Iets dat een beetje aangekoekt zit krijg je wel makkelijker mee, omdat je druk kunt zetten, maar voor het echt grove werk is hij niet geschikt. De oude dweil kon je gewoon tegelijk achter de stofzuiger laten meedweilen, dat was eigenlijk handiger dan dit systeem dat je om moet wisselen.

De dweilconstructie

Prijzen

De Roidmi RS70 kost ook nog eens 700 euro. De RS60, die nog steeds te koop is, vind je voor 100 euro minder. Op prijs probeert Roidmi dus Dyson niet te pakken, want die verkopen steelstofzuigers in hetzelfde prijssegment.

Waar je voorkeur naar uitgaat is vooral een kwestie van smaak, want beide steelstofzuigers werken uitstekend.

Rutger Middendorp

Deze robotstofzuiger is eindelijk écht slim: