Op deze Nederlandse techreus is bijna niemand trots: onterecht?
Bright Podcast ?

Op deze Nederlandse techreus is bijna niemand trots: onterecht?

17-11-2021 17:06 Laatste update: 17:06

Booking.com is stiekem één van de succesvolste Nederlandse bedrijven. Hoe ontstond het, hoe werkt het en waarom heeft het bedrijf een slecht imago? Journalist Stijn Bronzwaer schreef er een boek over en praat ons bij. Ook in deze Bright Podcast: een gesprek met James Dyson.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Het van oorsprong Nederlandse Booking.com was lange tijd vrij onopvallend, maar is stiekem een mega-bedrijf dat al langer meegaat dan Google. Absolute pioniers, maar ze krijgen ook kritiek. NRC-journalist Stijn Bronzwaer en zijn collega's Joris Kooiman en Merijn Rengers keerden Booking.com ondersteboven en geven een inkijkje in hun boek De Machine.

Verder in deze aflevering: een gesprek met Sir James Dyson over de Nederlandse winnaar van zijn duurzaamheidsprijs, een flinke ommezwaai van Apple en meer waarschuwingen op TikTok.

Volg deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Wat zit er in draadloze oordoppen?

Tips uit deze aflevering:

Serie: Dexter New Blood. Sympathieke seriemoordenaar Dexter is terug, tien jaar na het einde van de originele serie. Hij woont in Alaska en heeft zijn oude zelf achtergelaten, maar zoals het spreekwoord zegt: het bloed kruipt… Nu al in de VS op tv, vanaf januari ook op NPO en vanaf 20 december al op NPO Plus.

Artikel: Bright Gift Guide: onze verlanglijst met de tofste tech van dit jaar, ter inspiratie voor je eigen verlanglijstje, met spullen in allerlei prijsklassen. Vanaf vrijdag te lezen bij Bright.

Serie: The Shrink Next Door op Apple TV+. Een tragi-komedie gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een gewiekste psychiater die zijn client manipuleert. Geweldig geacteerd door Will Ferrell en Paul Rudd. Luister ook de podcast over het echte verhaal, maar pas dan wel op voor spoilers.

Film: Crazy, Stupid, Love, een tien jaar oude romcom op Netflix? Volgens Merijn is 'ie nog steeds goed, en precies de oppepper die je tijdens deze koude dagen kan gebruiken.

Deze aflevering wordt gesponsord door Bit Academy, waar je nu een gratis opleiding programmeren. Binnen 10 weken krijg je de skills van van een junior data engineer of full-stack webdeveloper.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19 of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.