Spotify test TikTok-achtige verticale feed voor muziek
Discover

Spotify test TikTok-achtige verticale feed voor muziek

25-11-2021 09:46 Laatste update: 09:46

Ook Spotify zwicht voor de invloed van TikTok: de app test op dit moment een verticale 'Discover'-feed met muziekvideo's.

Discover verschijnt als een nieuw icoontje onderaan de feed tussen 'Home' en 'Search', meldt Chris Messina, die vaker testfuncties in Spotify ontdekt. Klik je daarop, dan krijg je in verticaal aanzicht muziekvideo's te zien.

Elke video kan je vervolgens Liken of overslaan door naar boven of beneden te swipen. Ook kun je informatie opvragen over het nummer door op de drie puntjes bovenin te klikken.

Messina vergelijkt deze feed in gebruik met TikTok, de sociale video-app die populair werd met deze functie. Veel apps, waaronder Instagram en Netflix, introduceerden de afgelopen jaren een dergelijke verticale feed waar doorheen te swipen is. 

Canvas-video's

De video's in de nieuwe functie lijken afkomstig van Canvas, een platform dat Spotify enkele jaren terug introduceerde om korte clips te tonen bij liedjes. Deze video's waren nooit bijzonder populair, maar zouden in deze vorm mogelijk toch meerwaarde kunnen bieden in Spotify.

Volgens Techcrunch vond Messina de functie in TestFlight, een bètaversie van Spotify op iOS. Of de functie daadwerkelijk naar alle Spotify-gebruikers wordt uitgerold, is nog niet bekend. 

Songteksten nu op Spotify

Vorige week introduceerde Spotify al wel een nieuwe songtekstfunctie. 'Lyrics' is gratis en ook al in Nederland te gebruiken.

Zet je deze aan, dan zie je de liedteksten van een nummer voorbij scrollen terwijl je luistert. Je kan een deel van deze tekst vervolgens op sociale media plaatsen.

Zo laat je iedereen in huis gemakkelijk muziek luisteren