© PhoneCell

Glazen telefoonkluis is de nieuwste poging tegen smartphone-verslaving
Dutch Design

Glazen telefoonkluis is de nieuwste poging tegen smartphone-verslaving

25-11-2021 15:25 Laatste update: 15:44

Nederlanders Ingmar Larsen en Maarten Langbroek komen met een nieuw product tegen smartphone-verslaving. De PhoneCell is een soort glazen stolp gecombineerd met een kluis, waarmee gebruikers zich tijdelijk kunnen loskoppelen van hun telefoon.

Larsen en Langbroek kwamen enkele jaren geleden al met het vergelijkbare telefoonkluisje DistractaGone. De PhoneCell is ook een manier om een smartphone tijdelijk achter slot en grendel te zetten, maar biedt door zijn glazen stolp nog wel zicht op het apparaat.

PhoneCell werkt simpel: de gebruikers zet zijn telefoon onder de stolp, stelt een tijd in dan gaat de stolp op slot. "Daarmee dwingen smartphoneverslaafden zichzelf om hun smartphone aan de kant te schuiven en zich zonder afleiding te richten op echt belangrijke zaken, zoals tijd doorbrengen met vrienden en familie", aldus de makers.

'We kijken vaker dan ons lief is'

Al vijf jaar richten Larsen en Langbroek zich met verschillende producten op het bestrijden van telefoonverslaving. Inmiddels bieden Android en iOS meer handvatten waarmee gebruikers hun zogenoemde schermtijd aan banden kunnen leggen, maar het gebruik blijft volgens tal van onderzoeken vrij hoog. Zo zouden jongeren 6 tot 7 uur per dag op hun telefoon kijken en dat zelf ook te veel vinden.

"Ik denk dat veel mensen stiekem moeten toegeven dat ze vaker naar de smartphone kijken dan hun lief is", aldus PhoneCell-maker Ingmar Larsen. "Zelfs op de meest ontspannende momenten raak je getriggerd en afgeleid van pop-ups en meldingen op je scherm."

Met de draaiknop stel je in hoe lang je je smartphone kwijt bent.

Vanaf begin 2022

PhoneCell biedt plaats aan maximaal twee smartphones. De stolp wordt vanaf begin 2022 geleverd, en komt beschikbaar met een zwarte of witte voet voor 99 euro, of een voet van walnotenhout voor 139 euro. "De PhoneCell is een product dat niemand wil, maar iedereen nodig heeft", aldus Larsen.

Bekijk ook: Minder last van snurken dankzij deze gadgets?