Google Pay-app nu ook beschikbaar in Nederland
Betalen met je smartphone

Google Pay-app nu ook beschikbaar in Nederland

07-12-2021 08:04 Laatste update: 08:04

De betaalapp Google Pay is vanaf vandaag ook beschikbaar in Nederland. Tot nu toe was de app alleen binnen een aantal bankapps beschikbaar, nu is de app voor iedereen in ons land te downloaden.

Met Google Pay kunnen mensen hun bankpas of creditcard koppelen aan hun smartphone. De telefoon is daarna te gebruiken om contactloos te betalen in winkels, of op sites en apps die Google Pay ondersteunen. Google Pay werkt met telefoons met Android 5 of later, die geschikt zijn voor betalingen via NFC.  

Google Pay kan ook kortings- en bonuskaarten bewaren. Mocht een consument de telefoon kwijtraken, dan kan de app op afstand worden geblokkeerd en preventief kunnen alle gegevens worden verwijderd. Daarbij is het niet nodig om de bankpas of creditcard te blokkeren, aldus Google.

Sinds mei konden klanten van de ABN Amro al gebruikmaken van Google Pay. In november 2020 begonnen drie kleinere banken in ons land als eerste met Google Pay: Bunq, N26 en Revolut. De betaaldienst wordt momenteel in Nederland ook ondersteund door Adyen, Bitpanda, Curve, iCard, Monese, PayrNet, Swan, Viva Wallet, Wise en ZEN.COM. 

Google Pay begon in 2015 in de VS en is ook in veel andere landen beschikbaar, waaronder een groot deel van Europa. Apples vergelijkbare betaaldienst, Apple Pay, is sinds 2019 beschikbaar in Nederland.

Dit zit er in draadloze oordopjes: