Klanten ABN Amro kunnen vanaf nu met Google Pay betalen
Google Pay

Klanten ABN Amro kunnen vanaf nu met Google Pay betalen

18-05-2021 08:50 Laatste update: 08:50

Klanten van ABN Amro kunnen vanaf vandaag met de app van de bank betalen via Google Pay. Het is de eerste grote Nederlandse bank die de betaaldienst van Google ondersteunt.

ABN AMRO maakte vandaag bekend dat Google Pay als nieuwe betaalmogelijkheid beschikbaar is in de app van de bank. Daarmee kunnen klanten contactloos betalen met hun smartphone, zodat ze hun betaalpas niet meer mee hoeven te nemen. "We zien dat steeds meer klanten behoefte hebben aan betalen met hun mobiele telefoon", aldus Sander Littooy, Product Owner Digital Payments bij ABN AMRO.

Google Pay is een manier waarmee gebruikers hun betaalpas kunnen koppelen aan hun smartphone. Vervolgens kan die telefoon worden gebruikt als contactloos betaalmiddel in winkels, of op apps en sites die de betaalmethode van Google ondersteunen. Klanten van de bank betalen geen extra kosten voor het gebruik van Google Pay.

In november vorig jaar begonnen drie kleinere banken in Nederland al met Google Pay: Bunq, N26 en Revolut.

Android-app

Veel banken hebben al een mobiele betaalmethode in hun Android-app. ABN Amro stopte eind 2019 nog met zijn draadloze betaalmethode op Android, omdat die door te weinig klanten werd gebruikt.

De aparte Google Pay-app is nog niet beschikbaar in Nederland. In plaats daarvan is de betaaldienst in de apps van de banken geïntegreerd.

Google Pay lijkt in veel aspecten op Apple Pay, de betaalmethode die alleen werkt met Apple-apparaten.

Kijk ook: de beste smartphones van 2021