Tesla onder vuur om gamen in rijdende auto's: overheid VS bezorgd
Games tijdens het rijden

Tesla onder vuur om gamen in rijdende auto's: overheid VS bezorgd

09-12-2021 18:54 Laatste update: 10-12-2021 11:21

Tesla is op het matje geroepen door de Amerikaanse verkeersoverheid National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Tesla voegde games toe aan het infotainmentscherm in zijn auto's en die blijken ook in rijdende auto's te spelen.

De games zijn via een touchscreen op het dashboard te spelen. Wil je spelen, dan moet je eerst met een druk op de knop aangeven dat je passagier bent.

Het lijkt een risico voor afleiding tijdens het rijden, zeker omdat er geen manier is om te garanderen dat de chauffeur de games niet speelt. Daarom is de NHTSA nu in gesprek met Tesla, schrijft Reuters.

De overheidsinstantie wijst erop dat er twee jaar geleden 3.142 mensen overleden door botsingen die plaatsvonden omdat de chauffeur afgeleid was. Dat zou een onderschatting kunnen zijn, omdat mensen lang niet altijd toegeven dat ze afgeleid waren tijdens het rijden.

Te spelen als auto rijdt

Tesla voegde in eerste instantie drie games toe: Patience, een vliegspel en een strategiespel. Het dashboardscherm waar je deze op kan spelen, zit dicht genoeg bij de bestuurder dat die er gebruik van kan maken.

Het is mogelijk om deze games te spelen terwijl de auto rijdt, ontdekte The New York Times.

Autopilot

Tesla ligt al langer onder vuur om zijn Autopilot-systeem. Autopilot is geen volledig zelfrijdende computer en bestuurders moeten altijd hun handen op het stuur houden, maar dat doen ze wel vaker niet. Tot nog toe zijn twaalf mensen overleden omdat de bestuurder niet goed oplette terwijl Autopilot aanstond.

Getest: Tesla Model Y