Oppo onthult zijn eerste opvouwbare smartphone
Vouwtelefoon

Oppo onthult zijn eerste opvouwbare smartphone

15-12-2021 09:50 Laatste update: 14:53

Oppo heeft zijn eerste opvouwbare smartphone aangekondigd. De Oppo Find N heeft zowel aan de voorkant als de binnenkant schermen, vergelijkbaar met de Samsung Galaxy Z Fold-vouwtelefoons.

In navolging van Samsung, Huawei en Motorola komt ook Oppo met een smartphone met een opvouwbaar scherm. De Chinese fabrikant presenteerde vandaag de Oppo Find N met aan de voorkant een 5,49 inch scherm en een 7,1 inch scherm aan de binnenkant, met full-hd+ en 120 hz-verversing.

Het scharniersysteem is zo gemaakt dat het scherm uitgevouwen kan blijven in elke hoek tussen 50 en 120 graden. Zo is de telefoon bijvoorbeeld half opengevouwen op tafel neer te zetten Het scherm is volgens Oppo minstens 200.000 keer te vouwen zonder problemen. 

De Find N is iets compacter dan Samsung vouwtelefoon Galaxy Fold 3, dat aan de binnenkant een 7,6 inch scherm heeft. Het Oppo-toestel is dichtgevouwen 15,9 mm dik.

De Find N werkt met de Snapdragon 888-chip en er is keuze uit 8 of 12 GB RAM en 256 of 512 GB opslag. De accucapaciteit is 4500 mAH en het toestel ondersteunt snelladen tot 33W.

Aan de achterkant zitten drie camera’s: een 50 MP-hoofdcamera, een 16 MP ultragroothoeklens en een 13 MP telelens. Als het scherm is opengeklapt, toont de telefoon het camerabeeld op beide schermen. Daardoor kan de persoon die wordt gefotografeerd op het schermpje aan de buitenkant meekijken.

Eerst in China

Oppo’s vouwtelefoon verschijnt in drie kleuren: zwart, wit en paars. De Find N komt op 23 december in China op de markt. Daar kost het toestel omgerekend vanaf 1073 euro voor de versie met 8 GB RAM en 256 GB opslag. Wanneer de vouwtelefoon in Europa verschijnt, is nog niet bekend.

Oppo kondigde eerder deze week ook zijn eerste slimme bril aan.

Getest: de nieuwe Samsung-vouwtelefoons