Oppo brengt slimme bril op de markt
Air Glass

Oppo brengt slimme bril op de markt

14-12-2021 10:59 Laatste update: 11:03

Het Chinese gadgetmerk Oppo komt met een slimme bril met ingebouwde projector. De gadget toont meldingen, vertalingen en navigatie-instructies op het brilglas.

Oppo brengt de slimme brilmodule Air Glass in het eerste kwartaal van volgend jaar op de markt. Dat gebeurt in eerste instantie alleen in China. De Air Glass-module is op de brilmontuur te plaatsen en is te koppelen aan een telefoon of smartwatch.

De bril toont met de ingebouwde microledprojector informatie op het brilglas. Behalve notificaties kan de bril ook automatische vertalingen in Engels of Chinees laten zien. Ook is de Air Glass te gebruiken om te navigeren, bijvoorbeeld tijdens het fietsen.

De ingebouwde projector heeft een helderheid van 3 miljoen nits en toont 256 grijstinten. De resolutie heeft Oppo nog niet gemeld. De brilmodule werkt met de chip Snapdragon Wear 4100, die ook in smartwatches is te vinden. De Air Glass heeft twee microfoons en ondersteunt wifi en bluetooth. 

Hoofdbewegingen

De slimme bril is te bedienen via een aanraakgevoelig gedeelte op de brilpoot en via spraakherkenning en hoofdbewegingen. Door met je hoofd te knikken kun je een notificatie groter tonen en door te schudden kan je de melding weer sluiten.

De prijs van de Air Glass heeft Oppo nog niet gezegd. Ook is nog onduidelijk wanneer de gadget in andere werelddelen wordt uitgebracht.

AR-brillen Apple en Xiaomi

Meer grote gadgetfabrikanten ontwikkelen slimme brillen met augmented reality. Zo toonde Xiaomi onlangs ook een conceptbril met in één van de glazen een transparant microled-scherm. 

Volgens geruchten wil Apple eind 2022 zijn eerste slimme bril lanceren. In eerste instantie zou de iPhone-maker met een prijzige VR/AR-bril komen, maar op termijn zou Apple een AR-bril die eruitziet als een normale bril willen introduceren.