60 in plaats van 15 seconden

Instagram gaat Stories van 1 minuut mogelijk maken

16 december 2021 om 11:37
Laatste update: 16 december 2021 om 11:37

Instagram gaat het mogelijk maken om Stories van 60 seconden te plaatsen. Momenteel is de limiet 15 seconden. De stap past in de koers van Instagram om de strijd met video-app TikTok op te voeren.

Instagram laat de eerste groep gebruikers langere Stories publiceren die niet meer worden opgesplitst in delen van 15 seconden. De langere Stories mogen maximaal 60 seconden duren. Sommige gebruikers hebben al toegang gekregen tot de uitgebreide Stories-functie.

Instagram test ook een aangepaste interface voor het plaatsen van verhalen, waarbij het makkelijker wordt anderen te vermelden en locaties toe te voegen doordat daar direct aparte knoppen voor onderaan staan. Wanneer de nieuwe functies voor alle gebruikers wereldwijd beschikbaar komen, is nog niet bekend.

Strijd met TikTok

Om de concurrentie met TikTok en Snapchat op te voeren gaat Instagram steeds meer de nadruk leggen op de video's op het platform, dat groot werd met foto's. Eerder rolde Instagram vorig jaar de videofunctie Reels uit, dat op veel punten lijkt op TikTok. De Chinese video-app heeft eerder dit jaar de tijdslimiet van video's verhoogd naar 3 minuten.

Chronologische feed en favorieten

Onlangs beloofde Instagram binnenkort ook de chronologische feed terug te brengen. Momenteel bepalen de algoritmes de volgorde van de foto's en video's die gebruikers te zien krijgen als ze door de app scrollen.

Instagram breidde deze week ook de test van een nieuwe favorietenfunctie uit, waarmee gebruikers een klein aantal accounts als hun favorieten kunnen instellen. Ze kregen de berichten van die accounts dan hoger in hun feed te zien. Facebook heeft al langer een vergelijkbare favorietenfunctie.