CES 2022

Techbeurs CES gaat door, maar duurt een dag korter

1 januari 2022 om 17:10
Laatste update: 1 januari 2022 om 17:28

De grootste techbeurs ter wereld, de Consumer Electric Show (CES) die op 5 januari in Las Vegas begint, duurt een dag korter dan eerder gepland. Veel grote techbedrijven hebben hun komst afgezegd vanwege de opkomst van de omikron-variant van het coronavirus.

De organisatie van de CES heeft van de vierdaagse beurs een driedaags event gemaakt. Onder meer Amazon en BMW voegden zich de afgelopen dagen bij de reeks afzeggers als het gaat om fysiek aanwezigheid in Las Vegas. Eerder kondigden onder meer Facebook-moeder Meta, T-Mobile en Twitter al aan niet te komen. Ook het Nederlandse Philips is niet op de CES present.

Volgens de organisatie is het inkorten van de duur van het evenement een veiligheidsmaatregel die naast de al geldende gezondheidsprotocollen is genomen. Het evenement wordt dit jaar zowel online als fysiek gehouden. De vorige editie was vanwege corona louter online.

Voor de komende editie hebben ruim 2200 exposanten zich aangemeld. Onder meer Samsung, LG en Sony zijn wel aanwezig.

Nederlandse delegatie

De Nederlandse delegatie die onder leiding van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) afreist naar Las Vegas maakte eerder al bekend zijn programma's aan te passen. Zo zijn er geen aanvullende presentaties en evenementen. Nederland heeft op de CES twee paviljoens, een voor de start-ups en een voor de scale-ups.

De beste tech van 2021