Mercedes-Benz

Elektrische Mercedes-Benz haalt 1000 kilometer op enkele lading

© Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Vision EQXX conceptauto haalt 1000 kilometer op enkele lading
3 januari om 18:57
Laatste update: 4 januari om 17:10

De Vision EQXX van Mercedes-Benz is een nieuwe conceptauto die duizend kilometer kan halen op een enkele lading. En dat komt niet door een grotere batterij.

Van Nederland naar het zuiden van Frankrijk rijden op een enkele lading. Dat is wat Mercedes-Benz presenteert met zijn nieuwe conceptauto Vision EQXX. Een wagen die niet in productie gaat, maar wiens ideeën wel in auto's van de toekomst terecht komen.

De Vision EQXX haalt de duizend kilometer niet door een extra grote accu, maar door te kijken hoe efficiënt een auto met een accu om kan gaan. Volgens de automaker bereikt 95 procent van de kracht uit de accu daadwerkelijk de wielen. 

Deze efficiëntie is voornamelijk te danken aan hoe aerodynamisch de wagen is. De auto scoort beter dan een voetbal op dat vlak. 

Zonnepanelen

De vorm is geïnspireerd door de natuur en er wordt zo min mogelijk overbodig materiaal gebruikt met behulp van 3d printen. Het lichte frame komt van Formule 1-wagens. 

In het dak van de auto zitten zonnepanelen verwerkt, om in perfecte weersomstandigheden nog eens 25 kilometer extra te kunnen rijden.

Binnenin is een groot, energiezuinig, futuristisch 8K-scherm gebouwd van 120 centimeter breed met 3d-navigatie.

Review: Hyundai Ioniq 5