Olav Mol komt met app voor live commentaar bij Formule 1
Formule 1 met Olav Mol

Olav Mol komt met app voor live commentaar bij Formule 1

31-12-2021 14:45 Laatste update: 14:45

Formule 1-commentator Olav Mol wil volgend seizoen een app lanceren waarmee zijn live-commentaar tijdens de races precies tegelijk met de tv-uitzendingen te horen moet zijn.

Volgens de F1-commentator gaat het om 'een app waarmee je mijn commentaar kunt synchroniseren met de uitzending op tv of je smartphone'. "Zo zou je mij niet 3 seconden te vroeg of te laat horen roepen dat Alonso eraf schiet", aldus Mol in De Telegraaf.

Mol, die al 30 jaar lang de Formule 1-races verslaat, heeft de audiorechten van de F1 gekocht en mag dus via zijn online-radiozender Grand Prix Radio live commentaar geven.

Viaplay

De streamingdienst Viaplay van het Zweedse bedrijf NENT heeft de komende seizoenen in Nederland de tv-rechten op de Formule 1. NENT koos voor andere commentatoren en presentatoren dan Ziggo. Het kabelbedrijf blijft wel samenvattingen uitzenden, waarvoor Mol het commentaar verzorgt. Ook zal hij regelmatig aanschuiven in het Ziggo-programma Race Café. 

Voorlopig vanuit Hilversum

Veel Formule 1-fans zeiden na het nieuws over Viaplay dat ze het commentaar van Mol niet wilden missen. Mol kondigde daarna aan dat hij te horen zal blijven via zijn internetradiozender.

Hoewel hij in Spanje woont, gaat Mol het commentaar bij de races en kwalificaties voorlopig verzorgen vanuit Hilversum. "Mocht zich een sponsor melden, dan ga ik graag weer op pad, naar de circuits. Naar binnen kan ik altijd, want ik heb een pas voor het leven omdat ik 500 Grand Prix heb verslagen."