E3 2022

Gamebeurs E3 dit jaar zonder publiek

7 januari om 07:43
Laatste update: 7 januari om 07:43

De grote gamebeurs Electronic Entertainment Expo (E3) zal dit jaar niet met publiek worden gehouden vanwege het coronavirus. Of er een digitaal evenement komt, is nog niet bekend.

De E3 vindt sinds 1995 plaats en is het grootste event in de game-industrie. De editie van dit jaar zou in juni plaatsvinden in Los Angeles. "Vanwege de aanhoudende gezondheidsrisico's rondom Covid-19 en de potentiële gevolgen daarvan voor de veiligheid van standhouders en bezoekers, zal E3 niet met publiek gehouden worden", maakte E3-organisator Entertainment Software Association (ESA) bekend.

Sommige grote game-uitgevers, zoals Electronic Arts en Sony, houden dit jaar buiten de beurs om eigen presentaties van nieuwe games, via bijvoorbeeld livestreams. De twee bedrijven hadden eerder al aangekondigd niet deel te nemen aan E3, vanwege onzekerheid of de beurs door zou kunnen gaan.

Techbeurs CES ging wel door

Deze week ging de grootste techbeurs ter wereld, de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, wel door, hoewel een deel van de bedrijven besloot niet te komen. De CES werd met een dag ingekort

Lees meer over:

Deel via