beste smartwatch bright stuff koopgids slim horloge apple watch series 7
Smartwatches

Apple Watch Series 7

1 januari om 15:12
Laatste update: 1 december om 15:17

De Apple Watch Series 7 is ondanks het verschijnen van de Series 8 en Ultra de beste Apple Watch voor de meeste mensen. Met een fraai groot scherm, 4G-opties en een snelle chip is de Apple Watch behoorlijk compleet.

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

De Apple Watch Series 7 was vorig jaar al de beste Apple Watch van het moment. En ook nu de Series 8 en Apple Watch Ultra zijn verschenen, raden we de meeste mensen nog steeds de Series 7 aan. De reden is simpel: de Ultra is groter en nieuwer, maar ook voor een kleiner publiek – mede door de prijs vanaf 999 euro. De Series 8 doet op zijn beurt maar een kleine sprong ten opzichte van de Series 7. Het horloge heeft dezelfde chip, hetzelfde uiterlijk; alleen de temperatuursensor is nieuw, en die is alleen handig voor vrouwen die meer inzicht willen krijgen in hun eisprong-cyclus.

Wie niet tot die groep behoort, kan wat ons betreft net zo goed de Series 7 halen. Die is een stuk goedkoper: al snel 100 euro minder dan hetzelfde formaat van de Series 8, die begint bij 499 euro voor 41mm en 539 euro voor 45mm.

De recente Apple Watch blijft het meest complete en volwassen slimme horloge – maar wel alleen voor wie ook een iPhone heeft. De Series 7 heeft hetzelfde fysieke formaat als zijn voorgangers, maar met een groter scherm dankzij nog dunnere randen: 20 procent groter dan bij de vorige drie modellen zelfs. En 70 procent helderder, iets dat je vooral merkt bij veel daglicht.

De Series 7 heeft ook wat nieuwe wijzerplaten die gebruikmaken van dat grotere scherm. Die extra ruimte is welkom, want er past simpelweg meer tekst van bijvoorbeeld een iMessage-bericht op het scherm. Reageren kan zelfs met een klein toetsenbordje: het schermpje is groot genoeg voor een priegelig keyboard – dat werkt, maar dicteren is waarschijnlijk net zo snel.

De Series 7 gebruikt dezelfde chips als zijn voorganger, en is dus niet sneller. Dat is nog niet te merken: zowel dit model als zijn voorganger zijn snel genoeg voor alles wat je met zo'n horloge doet. Berichtjes ontvangen bijvoorbeeld, timers zetten (nu eindelijk meer dan één tegelijk) en sporten. De Series 7 heeft allerlei sensoren om sport en activiteit te meten, zoals een hartslagmeter, een bloedzuurstofmeter en een ECG-scanner.

Voor het eerst is de 4G-versie van de Apple Watch in Nederland verkrijgbaar. T-Mobile biedt nu de benodigde eSIM, KPN volgt binnenkort. Met de iets duurdere 4G-versie kan je ook zonder gekoppelde iPhone van huis en nog steeds bellen, berichten versturen en muziek streamen. Dat werkt prima, al zijn er beperkingen: WhatsApp werkt bijvoorbeeld niet. Bijkomend voordeel van de 4G-versie: eindelijk is de roestvrijstalen variant weer in Nederland te koop. Die uitvoering is er alleen als 4G-versie, en was hier daarom jarenlang niet officieel verkrijgbaar. Duurder is 'ie wel: het normale model kost 459 euro, roestvrijstaal kost 779 euro.

De Apple Watch Series 7 is er in aluminium met en zonder 4G en in roestvrijstaal met 4G, beide in verschillende tinten. De Apple Watch is er in de maten 41 en 45 millimeter. Het horloge is er vanaf 407 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:Minpunten:
 • Prachtig groot scherm…
 • …dat altijd aan staat
 • Fraai ontwerp
 • Snelle prestaties
 • Oude bandjes passen ook
 • Groot app-aanbod
 • Veel sensoren voor sport en gezondheid
 • Geweldige integratie met Apple-ecosysteem
 • Prijzig
 • Alleen iPhone, geen Android
 • Wijzerplaten blijven beperkt